Željko Lacković kao član DSV-a glasovao za suca koji je njegovoj supruzi dosudio 40.000 kuna

Alen Golub nedavno je na sjednici Državnog sudbenog vijeća imenovan sucem Županijskog suda u Bjelovaru


Autor: podravski.hr — 12.03.2019. / 8:54 Aktualno

Željko Lacković sa suprugom

Alen Golub, najširoj javnosti poznat kao koprivnički sudac koji je nepravomoćno dosudio najveću odštetu u povijesti Podravskog lista zbog duševnih boli od 40.000 kuna Sanji Lacković, supruzi saborskog zastupnika i nekoć gradonačelnika Đurđevca Željka Lackovića, 22. veljače na sjednici Državnog sudbenog vijeća napredovao je od suca Općinskog suda u Koprivnici u suca Županijskog suda u Bjelovaru, piše Jutarnji list.

“Glas mu je dao i Željko Lacković, član Državnog sudbenog vijeća, čijoj je supruzi sudac Golub omogućio da preboli duševne boli koje joj je prouzročio Podravski list. Ni Lacković, ni Golub nisu smatrali za shodno tražiti izuzeće zbog sukoba interesa i sumnje u nepristranu odluku zbog zajedničke povijesti”, navodi Jutarnji u tekstu koji je u tiskanom izdanju završio i na naslovnici.

Sanji Lacković, podsjeća Jutarnji, bio je sporan naslov u Podravskom listu “Kad je drugi nisu htjeli” – sažetak izjave koju je dao njezin suprug da je konkurirala na dosta natječaja na području županije i nikad nije bila pozvana na razgovor. Podravski list je otvorio problem nepotizma prilikom zapošljavanja Sanje Lacković u knjižnici čiji je osnivač Grad u trenutku kad joj je suprug najmoćniji čovjek u Đurđevcu.

FOTO: ARHIVA