Lacković neće glasati u nedjelju: Koren ili Kešer? Neka moji birači sami odluče

Željko Lacković, novoizabrani član Županijske skupštine i čelnik Nezavisne stranke Željko Lacković koja je na lokalnim izborima dobila osam mandata u Skupštini je prelomio:

-Neću glasati u nedjelju na izborima za župana. Mislim da sam zaslužio malo odmora – rekao je Lacković danas na konferenciji za medije u Koprivnici te poručio svojim biračima:

-Neka svatko od njih glasa po svome – dodao je i pojasnio kako njegova Nezavisna stranka ni on osobno neće dati podršku niti Mladenu Kešeru (SDP) ni Darku Korenu (Mreža).

Ono što i Kešera i Korena te njegove partnere iz HDZ-a najviše zanima jest Lackovićev stan o formiranju većine u Županijskoj skupštini. Tu je Lacković bio nedvojben:

-Ne želimo ostaviti prostora za špekulacije. To što smo s osam mandata najjača pojedinačna politička opcija u županiji obevezuje nas na stav – Javno pozivamo sve političke stranke i pojedince koji su dobili mandat u Skupštini da se okupimo u jednu snažnu zajedničku programsku platformu. Ne želimo potpisivati nikakve formalne koalicije, većine se uvijek mogu presložiti, mi ćemo samo tražiti da svi kojima su interesi stanovnika na prvom mjestu da zajedno i djelujemo

Dodao je kako im je cilj spriječiti “političku trgovinu” za koju tvrdi da se događala na posljednja dva lokalna izbora, kad su ljudi s jedne liste pretrčavali u drugu.

-Ne želimo izazivati nove izbore. Mi jesmo za suradnju – poručio je i naknadno pojasnio kako pri suradnji prije svega misli na nezavisne skupštinare poput Zdravka Matotana ili Željka Brčeka te nezavisnih s liste križevačkog gradonačelnika Maria Rajna koji se, navodi Lacković, slaže s tom opcijom i skojim komunicira. Dodao je i kako on kao predvodnik najjače, kako kaže, opcije u Skupštini ima mandat da u toj suradnji vodi Skupštinu kao predsjednik.

Lacković je spomenuo i dva bitna projekta za koja će se zalagati u sljedećem mandatu u Županijskoj skupštini, a bit će prioritetni bude li njegova stranka u poziciji odlučivanja.

-Prvi je cilj osiguravanje ITU mehanizma financiranja za Grad Koprivnicu. Pedeset posto naših mještana živi u urbanim sredinama, gradovima, a one ne mogu koristiti fondove iz ruralnog programa. To je ključni moment za brzi i snažni razvoj naše županije. To možemo dobiti jedino ako budemo čvrsti prema državnim politikama iz Zagreba – ističe Lacković i dodaje kako je drugi projekt Podravska magistrala:

-Trasa od Virovitice do Varaždina je ucrtana u prostorne planove, to je 18,9 kilometara prometnice sa sjevernom koprivničkom obilaznicom. Početak gradnje brze ceste prema Zagrebu je također jedan od ključnih uvjeta. To moraju biti strateški projekti Republike Hrvatske.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI