Lacković: Vozačima đurđevački šahtovi svaki dan predstavljaju prave muke

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari Ulice kralja Tomislava u Đurđevcu već duže traže da se u njihovoj ulici obnove ulegnuti i povišeni poklopci šahtova kanalizacijske mreže koji vozačima stvaraju velike probleme.

Još prije dvije godine upozorili su gradsku upravu na taj problem, no i dalje poklopci nisu obnovljeni, a nedavno su se dogodile i dvije prometne nesreće u kojima su vozači zbog ulegnutih poklopaca izgubili kontrolu nad autom te zahvatili rubnjak i završili na nogostupu. Srećom, u tim nesrećema nije bilo ozlijeđenih osoba.

Damir Lacković

Damir Lacković, gradski vijećnik SDP-a koji živi u Ulici kralja Tomislava, problematiku poklopaca spomenuo je prije dvije godine i na sjednici Gradskog vijeća, ali ni to nije pomoglo da se obavi obnova koja bi prema grubim procjenama koštala oko 20.000 kuna.

– Pojedini poklopci ulegnuti su ili povišeni za četiri do pet centimetara i svakodnevno svjedočim mukama koje stvaraju vozačima. Nedavno je jedan vozač zbog toga problema probušio i dvije gume jer je zahvatio rubnjak. Kad sam na Gradskom vijeću upozorio na taj problem, od gradonačelnika sam dobio odgovor da sad barem imamo usporivače prometa pa ispada da mu nije stalo do sigurnosti građana – kaže Damir Lacković.

Da vozači učestalo oštećuju svoje aute, dodaje Lacković, najbolje oslikavaju i rubnjaci koji su puni strugotina i tragova guma. S obzirom na sigurnost, ističe on, ulaganje od 20.000 kuna je neznatno.

Stanari Ulice kralja Tomislava već duže traže da se u njihovoj ulici obnove ulegnuti i povišeni poklopci šahtova

– U našoj ulici promet je sad još gušći jer se koristi kao obilazni pravac zbog  izgradnje kružnog toka u gradskom kvartu Peski pa je samim time još više ugrožena sigurnost vozača, ali i pješaka. Brojni školarci na putu do škole prolaze kroz našu ulicu i pitanje je vremena kad će se dogoditi tragedija ako se ne obnove poklopci. Osobno sam poklopac ispred svoje kuće pet puta morao stavljati na šaht jer kad prođe kamion, onda ga nadigne i šaht ostaje otvoren, što je još veća opasnost. Očito se prvo mora dogoditi teška prometna nesreća da bi mjerodavni reagirali. Dodatni problem je i činjenica da ima vozača koji voze znatno iznad ograničenja brzine – zaključio je Damir Lacković.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI