Lađarski dvoboj na Šoderici uz delicije Skrivene Podravine

U suradnji s Turističkom zajednicom naše Županije, danas je na jezeru Šoderica kod Aquaterra lake resort-a organiziran lađarski dvoboj Valovi energije-HEP s početkom u 16 sati, a naše najpoznatije podravsko jezero ispunili su mirisi raznih slastica i delicija koje su pripremile vrijedne ruke Udruga žena s kojima su predstavile svoju tradiciju i običaje.

Javnost se danas tako bolje upoznala s veslanjem kao zanimljivom sportskom aktivnošću. Riječ je o više disciplina, a natjecalo se preko 200 natjecatelja u 8 ekipa: Đakovački bećari, UL Zagreb, Šumari Bjelovar, Šumski, Argo Bjelovar te Argo Senatori. Posebnu pozornost privukle su ženske veslačke skupine, Sparta Bjelovar i Amazonke iz Čazme.

Argonauti su povezani s udrugom Plava krila (udruga oboljelih od plućne hipertenzije), a za cilj imaju osvijestiti javnost da svaki zaveslaj koji rade, dišu za njih. Vlastitim sredstvima mogli bi realizirati svoje planove, a podrška HEP-a iznimno im je važna.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI