Lana i Leon osvajaju medalje na državnoj, ali i svjetskoj razini

Na nedavnom proglašenju najboljih županijskih sportaša za prošlu godinu, održanom u Križevcima, laskave titule odnijeli su upravo – ribiči. Iz županijskog Športskog ribolovnog saveza posebno su ponosni na tu činjenicu, koja, s obzirom na tradiciju, ne bi trebala ni čuditi. No, svakako veseli činjenica kako su se u protekloj godini u sportu istaknuli upravo ribolovci, što je prepoznato i šire. Upravo je Leon Međimurec, član Športskog ribolovnog kluba Karas Kuzminec, proglašen za najboljeg sportaša Koprivničko-križevačke županije, dok je Lana Picer iz ŠRK-A Štuka Torčec odnijela titulu najbolje perspektivne sportašice.

Ivan Petak

– Naravno da je lijepo primiti ovakvu nagradu, iako ja to radim više iz hobija. No, drago mi je da se uloženi trud cijeni, a i da se promovira sam ribolov kao sport – rekao nam je Leon, koji je ujedno i aktivni član reprezentacije s kojom je prošle godine osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Da se dugogodišnji trud isplati, pokazalo se to i na primjeru najbolje nagrađene perspektivne sportašice Lane Picer, koja je u sportskom ribolovu već devet godina, a koja je također nastupila kao članica reprezentacije u kategoriji do 15 godina. Za Podravski list ukratko je prepričala svoje dojmove ovoga itekako velikog i poticajnog priznanja:

Lana Picer

– Osjećaj je nevjerojatan. Bila sam jako uzbuđena. Iskreno, nisam očekivala da će me proglasiti najboljom perspektivnom sportašicom. Veliko mi je zadovoljstvo i čast jer sam uspjela pokazati svoj talent koji imam i koji je prepoznat – zaključuje Lana.

Uspješne su bile i ekipe seniorki ŠRK-a Koprivnica te seniori Športsko-ribolovnog kluba Carp-Podravina koji su bili nominirani u kategoriji najboljih ekipa.

Leon Međimurec

– Ove su godine ribiči postigli zaista velik uspjeh. Vrlo smo zadovoljni rezultatima naših reprezentativaca i natjecatelja općenito. Prošle smo godine imali čak deset članova u reprezentacijama, što je također bilo iznimno. Njih osam nastupili su kao članovi ekipa koje su se natjecale i dva kao članovi stručnog tima – rekao nam je Ivan Petak, predsjednik Športskog ribolovnog saveza naše županije, nadodavši kako su se koprivničke ekipe istaknule i na nominacijama nagrada za najbolje sportaše grada Koprivnice.

– Natjecatelji ŠRK-a Koprivnica kao i ŠRK-a Šoderica bili su nominirani u kategoriji najboljih sportskih ekipa, što je također veliko priznanje za naše sportske ribolovce – ističe Petak.

Na taj je način zaključena vrlo uspješna sezona, što daje velik optimizam za dalje, nadodaje Petak, otkrivši pritom za Podravski jednu ekskluzivu, o čemu će uskoro biti više riječi.

– Sa zadovoljstvom mogu najaviti da će iduće godine Športsko-ribolovni savez naše županije biti domaćin prvenstvu Hrvatske u kategoriji kadeta, odnosno kadetkinja – zaključuje Petak, napomenuvši kako Savez ove godine financira liječničke preglede za natjecatelje u kadetskom i juniorskom uzrastu, što će reći da će za navedene natjecatelje liječnički pregledi biti besplatni, i oni će vrijediti za sva natjecanja.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI