Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Latice ostale bez asistenta

Završila je provedba projekta usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama Latice Koprivnica, kojim je korisnicima projekta unaprijeđena kvaliteta svakodnevnog života, omogućena veća socijalna uključenost i spriječena institucionalizacija.

Projekt se provodio 24 mjeseca, bio je vrijedan gotovo milijun kuna i u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Projektom su bile obuhvaćene osobe s najtežim stupnjem invaliditeta i osobe s intelektualnim teškoćama s područja Koprivničko-križevačke županije, koje često nisu u mogućnosti obavljati najjednostavnije svakodnevne aktivnosti poput kretanja, hranjenja, transfera iz kolica na krevet.

Kroz projekt je bilo zaposleno sedam osoba educiranih za obavljanje usluge osobne asistencije. Nažalost, ističu iz Latica, nastavak projekta nije omogućen iako je na listi čekanja 10-ak novih potencijalnih korisnika s teškim stupnjem oštećenja kojima je neophodna ova vrsta usluge.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI