Lazići ih prodaju i do 70 kila dnevno: Jagode možete kupiti samo u dvorištu, ne i uz cestu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako su još uvijek na snazi mjere Stožera civilne zaštite, proizvođačima je dopuštena prodaja jagoda u njihovim dvorištima, ali ne i uz državnu cestu kako je bilo dosad. Usprkos tome, bojazni prodavača za plasman jagoda na sreću nije bilo, a dobili smo i odgovor zašto poznatih čukovečkih jagoda nema u ponudi na tržnicama.

– Dozvoljeno je prodavati u vlastitom dvorištu, a vani možemo postaviti znak. Unutra, naravno, imamo postavljene sve mjere zaštite s dezinfekcijom ruku, te održavamo potrebni razmak s kupcima– rekla nam je Ljiljana Lazić iz OPG –a Lazić te dodala kako prodaja zasad ide odlično.

– Prodavali smo i po 70 kilograma dnevno i sve ode tako da još nismo ni bili na tržnici. Vidjet ćemo kako će biti sad kad krenu vanjske jagode jer će nas tada biti i više proizvođača. Moram zahvaliti Gradu i gradonačelniku Biliću, pomogli su nam oko stvaranja uvjeta za prodaju i bili dostupni za sve – napomenula je Ljiljana Lazić.

Cijena prvih jagoda kreće se između 30 i 40 kuna po kilogramu, ovisno o veličini i kvaliteti jagoda.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI