LAŽNE DIPLOME: Među otkrivenima i križevački profesor iz srednje škole

Podravski list profile

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pronašlo je još tri lažne diplome i dvije svjedodžbe, među kojima su krivotvorene diplome Učiteljskog fakulteta i Fakulteta strojarstva i brodogradnje zagrebačkoga sveučilišta te Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti osječkoga Sveučilišta, što je ukupno 19 krivotvorenih isprava u nešto više od četiri mjeseca koliko traje provjera u osnovnim i srednjim školama, navodi danas Hina.

Mirela Lilek za Jutarnji list doznaje kako je među njima i profesor križevačke Srednje škole, a predavao je strojarsku grupu predmeta.

-U slučaju lažne diplome zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, neslužbeno doznajemo da je riječ o osobi koja je radila na mjestu profesora u srednjoj školi u Križevcima. U školi nam ne žele niti potvrditi, niti opovrgnuti da je kod njih 16 godina radio profesor strojarske grupe predmeta s lažnom diplomom, no potvrđuju jedno: jedan je djelatnik napustio školu i više u njoj ne radi – navodi Jutarnji i pretpostavlja da je profesor vrlo vjerojatno dao otkaz nakon što su se počele otkrivati lažne diplome.

Od profesora i učenika nitko nije imao razloga sumnjati u njegovu diplomu, a kako doznajemo, bio je uzoran nastavnik.

-Možemo potvrditi da su pronađene još tri lažne diplome i dvije lažne svjedodžbe, što nas dovodi do 19 krivotvorenih isprava u nešto više od četiri mjeseca koliko traje provjera u osnovnim i srednjim školama. Te slučajeve sada preuzimaju policija i DORH – rekla je za Hinu tim povodom državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak.

FOTO Ilustracija, nema veze sa člankom

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI