Lažni policajac mladiću ušao u stan u Đurđevcu: Mi smo ti k’o ruska mafija… daj 1000 kuna!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički su tužitelji podignuli optužnicu protiv 25-godišnjeg mladića iz Đurđevca koji je uhićen i kazneno prijavljen zbog nesvakidašnjeg pokušaja iznude. Zajedno s dvojicom sumještana na pragu punoljetnosti 2. lipnja u poslijepodnevnim satima došao je do mlađeg Đurđevčanina kojem se predstavio kao policajac.

Povišenim je tonom zatražio da mu da 200 kuna, a kada je to mladić odbio, rekao mu je: “Mi smo ti k’o ruska mafija. Nestat će tvoja obitelj, mama, sestra i baka jer za koga oni odluče, taj nestane”. Osim toga, naredio mu je da do petka pripremi 1000 kuna i zatražio da s njim pođe do banke, no novac mu nije predao zato što je u međuvremenu obavijestio policiju.

Drskog 25-godišnjaka zajedno s pomagačima đurđevački su policajci uhitili vrlo brzo. Kazneno su prijavljeni svaki zasebno zato što su preostala dvojica maloljetna, a protiv 25-godišnjaka tužitelji su podignuli optužnicu zbog pokušaja iznude. Kako je riječ o višestruko osuđivanoj osobi, od suda traže da ga proglasi krivim i osudi s devet mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Okrivljeni 25-godišnjak u svojoj je obrani rekao kako je tog dana konzumirao alkohol i kasnije krenuvši kući, sreo je dvojicu prijatelja. Tako su došli do stana u kojem stanuje taj mlađi Đurđevčanin.

– Najprije smo pokucali i ušli sva trojica unutra te smo normalno pričali, ali sam vidio da se boji jer smo mu prije uzeli 800 kuna s kartice. Htio sam ga zastrašiti da mi posudi 200 kuna, ali mi je rekao da nema, sve dok mu ova dvojica ne vrate novac – opisao je u svojoj obrani optuženi mladić. Dodao je kako je njegov prijatelj u ruci imao nož koji su uzeli iz stana, a dok su izlazili, čuo je kako je jedan od njih rekao da će do petka imati novac.

Oštećeni je mladić rekao kako su tog poslijepodneva k njemu došli dvojica mladića koje je otprije poznavao zato što su prije išli kod njegove bake, a trećeg muškarca nije poznavao i taj mu se muškarac predstavio kao policajac.

– Ušli su u moj stan, te je ta treća osoba sjela sa mnom na kauč i najprije me tražila 200 kuna, a zatim zaprijetio da su oni kao ruska mafija i da će nestati moja obitelj, i to mama, sestra i baka jer za koga oni odluče da nestane, taj nestane. Odbio sam im dati novac, jer ga nisam ni imao. Tada me zatražio da s njima idem do banke. U međuvremenu stigla je moja majka kojoj sam rekao neka nazove policiju. Počela ih je ispitivati, a oni su u međuvremenu otišli – ispričao je mladi Đurđevčanin, žrtva drskih razbojnika.

Njegova majka u svom je iskazu navela da su tog lipanjskog poslijepodneva njezinu sinu u stan došla dvojica mladića koje je uočila kako se udaljavaju iz zgrade.

– Dolaskom do stana vrata mi je otvorio sin i vidjela sam osobu romske nacionalnosti koja je izgurala mog sina i pokušala izaći iz stana. Pitala sam ga što tu radi i tko je, a on mi se predstavio lažnim imenom. Sin mi je ispričao da su mu ušli u stan, prijetili, da je netko od njih imao nož u ruci i tražili ga 200 kuna, odnosno da ide s njima do bankomata – ispričala je ogorčena žena.

Dodala je kako joj je sinu nakon toga bilo jako loše, zbog čega su otišli k liječniku, a kasnije na policiju. Sin joj je također ispričao da su mu prijetili da su ruska mafija i da će nestati njegova obitelj.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI