LAŽNI PROFESOR: Svjestan sam da sam pogriješio, sad sam prepušten institucijama

Podravski list profile

Svjestan sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama koje će raditi svoj posao – izjavio je, posredstvom svoje supruge, Saša Đurđić, lažni profesor koji je početkom mjeseca dao otkaz u srednjoj školi Ivana Seljanca nakon što se otkrilo da ima krivotvorenu diplomu zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

S njegovom suprugom, Milicom Đurđić, kandidatkinjom za europarlamentarne izbore, 11. na listi HDS-a, razgovarali smo telefonski u petak. Kazala je kako obitelj proživljava pravu dramu i dometnula kako joj je sada najvažnije od svega sačuvati njihovo dvoje djece, koja nisu nimalo kriva za, prema svemu sudeći, nemoralan i nezakonit čin svoga oca.

– Ja to nisam znala, nisam onda ni bila u braku. Svjesna sam toga što je moj suprug učinio – rekla je ona slomljenim glasom.

Zanijekala je da je njezin suprug otišao u Njemačku nakon otkaza koji je dao u školi u kojoj je radio 16 godina.

– Evo, tu je pokraj mene – rekla je Milica Đurđić.

Saša i Milica Đurđić u vrijeme idile

Ravnateljica srednje škole Ivana Seljanca Gordana Juran Ratković kazala nam je kako je obavijest o lažnoj diplomi dugogodišnjeg kolege, koji je bio imenovan i za njezina zamjenika, dobila u ponedjeljak 29. travnja poslijepodne u pismu s fakulteta.

– Odmah idući dan, u utorak, pokrenuli smo dodatnu provjeru na fakultetu i nakon toga smo isti dan pokrenuli proceduru za davanje izvanrednog otkaza, a također smo podnijeli kaznenu prijavu. Procedura je strogo propisana i postupak davanja izvanrednog otkaza traje 14 dana. Kao prvi korak zatražila sam očitovanje od kolege Đurđića, za što je rok dva dana – rekla je ona.

U srijedu je bio Prvi maj, neradni dan, a u četvrtak je Saša Đurđić došao u školu i, umjesto očitovanja, sam dao otkaz. Da to nije učinio, škola bi nastavila s procedurom izvanrednog otkaza.

V.d. ravnateljice Gordana Juran Ratković

– Kao ravnateljica nadzirem nastavu svih profesora i kolega ni po čemu nije odudarao u pedagoškom smislu. Svima nam je bio šok i bili smo iznenađeni kad je stigla obavijest o lažnoj diplomi. Kolega se nije službeno očitovao, ali nije ništa zanijekao kad smo ga suočili s činjenicama. Sam je kazao da to što je učinio nije dobro – prenosi G. Juran Ratković.

Saša Đurđić dobit će plaću za travanj. Državno odvjetništvo odlučit će, kao i u drugim slučajevima lažnih diploma u školama, o tome hoće li i pod kakvim kvalifikacijama protiv njega podići optužnicu.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti