LAŽNI PROFESOR: Svjestan sam da sam pogriješio, sad sam prepušten institucijama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Svjestan sam da sam pogriješio, sada sam prepušten institucijama koje će raditi svoj posao – izjavio je, posredstvom svoje supruge, Saša Đurđić, lažni profesor koji je početkom mjeseca dao otkaz u srednjoj školi Ivana Seljanca nakon što se otkrilo da ima krivotvorenu diplomu zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

S njegovom suprugom, Milicom Đurđić, kandidatkinjom za europarlamentarne izbore, 11. na listi HDS-a, razgovarali smo telefonski u petak. Kazala je kako obitelj proživljava pravu dramu i dometnula kako joj je sada najvažnije od svega sačuvati njihovo dvoje djece, koja nisu nimalo kriva za, prema svemu sudeći, nemoralan i nezakonit čin svoga oca.

– Ja to nisam znala, nisam onda ni bila u braku. Svjesna sam toga što je moj suprug učinio – rekla je ona slomljenim glasom.

Zanijekala je da je njezin suprug otišao u Njemačku nakon otkaza koji je dao u školi u kojoj je radio 16 godina.

– Evo, tu je pokraj mene – rekla je Milica Đurđić.

Saša i Milica Đurđić u vrijeme idile

Ravnateljica srednje škole Ivana Seljanca Gordana Juran Ratković kazala nam je kako je obavijest o lažnoj diplomi dugogodišnjeg kolege, koji je bio imenovan i za njezina zamjenika, dobila u ponedjeljak 29. travnja poslijepodne u pismu s fakulteta.

– Odmah idući dan, u utorak, pokrenuli smo dodatnu provjeru na fakultetu i nakon toga smo isti dan pokrenuli proceduru za davanje izvanrednog otkaza, a također smo podnijeli kaznenu prijavu. Procedura je strogo propisana i postupak davanja izvanrednog otkaza traje 14 dana. Kao prvi korak zatražila sam očitovanje od kolege Đurđića, za što je rok dva dana – rekla je ona.

U srijedu je bio Prvi maj, neradni dan, a u četvrtak je Saša Đurđić došao u školu i, umjesto očitovanja, sam dao otkaz. Da to nije učinio, škola bi nastavila s procedurom izvanrednog otkaza.

V.d. ravnateljice Gordana Juran Ratković

– Kao ravnateljica nadzirem nastavu svih profesora i kolega ni po čemu nije odudarao u pedagoškom smislu. Svima nam je bio šok i bili smo iznenađeni kad je stigla obavijest o lažnoj diplomi. Kolega se nije službeno očitovao, ali nije ništa zanijekao kad smo ga suočili s činjenicama. Sam je kazao da to što je učinio nije dobro – prenosi G. Juran Ratković.

Saša Đurđić dobit će plaću za travanj. Državno odvjetništvo odlučit će, kao i u drugim slučajevima lažnih diploma u školama, o tome hoće li i pod kakvim kvalifikacijama protiv njega podići optužnicu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI