Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lažno se predstavljao kao svećenik i išao u blagoslov kuća

Blagoslov kuća uobičajena je tradicija za božićno i novogodišnje vrijeme, a brojni vjernici spremno dočekuju svećenika da im blagoslovi domove u kojima žive.

Međutim, vjernike u slavonskom mjestu Višnjevac kod Osijeka šokirala je pojava osobe koja se predstavila kao svećenik i s još nekim u pratnji krenuo u blagoslov kuća, prenosi Glas Slavonije.

Informaciju o tome podijelio je s vjernicima na misi vlč. Ivica Rebić, župnik u Župi Sv. Luke koja pokriva granični dio Višnjevca i Josipovca. Srećom, neki su mještani ubrzo posumnjali u njegovu vjerodostojnost, tako da dotični nije uspio počiniti veću materijalnu štetu.

Do mene je došla informacija kako se u Ulici Vladimira Nazora, u Višnjevcu, u dvije, tri kuće pojavila osoba u pratnji još jedne, koje su ondje došle s namjerom udijeliti blagoslov. U jednoj od kuća bilo je dijete koje ih je primilo, u drugoj starija osoba, koja je i posumnjala u njihovu vjerodostojnost. Ta je osoba došla kod nas u Župni ured raspitati se za identitet tog svećenika, jer je u mojoj župi najavljeno kako samo ja idem u posvetu. Nakon toga nismo više dobili sličnih informacija – rekao je novinarima Glasa velečasni Rebić.

Da je netko počeo glumiti svećenika, možda nije ni čudo, budući da je sve češća praksa da u pomoć lokalnom župniku uskoči još jedan, koji nekim lokalnim stanovnicima i ne mora biti poznat. No, i u tom slučaju u pratnju s njim odlaze i lokalna djeca, tako da je prevaru počiniti tim teže.

– Nažalost, nisu ovo jedini primjeri pokušaja obmana na štetu vjernika. Tijekom godine zna biti onih koji se predstavljaju onima koji u korist župa prodaju kalendare, ili pak prikupljanju novčane darove za potrebe Župe. Stoga sam informaciju o ovome događaj podijelio s vjernicima u svojoj župi -zaključuje Rebić.

Foto: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI