Lažnoj policajki Kseniji (45) sud dvaput odgađa zatvor je je ozlijedila koljeno

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kseniju Đurđević, nekad Gavran (45) iz Pitomače, javnost je upoznala prije dvije godine kad je još trajalo suđenje njoj i njezinim suučesnicima u neviđenim nedjelima koje su počinili na zagrebačkom području.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ona, te D. Š. i K. Š. u studenom 2019. bili su nepravomoćno osuđeni zbog prijevara u kojima su oštetili dvije starije gospođe za više od pola milijuna kuna. Lažno su se predstavljali kao djelatnici banke i policajci i tako varali naivne žene koje su im davale svoje životne ušteđevine.

Čini se kako Ksenija, koja je dobila tri godine i tri mjeseca zatvora, još neko vrijeme neće morati iza rešetaka jer je po drugi put tražila odgodu izvršenja kazne i drugi put joj je udovoljeno. U zatvor se, doznajemo na Županijskom sudu u Bjelovaru, morala javiti 15. ožujka, no dobila je odgodu do kraja svibnja. U zatvoru se nije pojavila, no zato je 14. lipnja (!?) tražila novu odgodu jer je, kako je navela, 2020. ozlijedila koljeno, a baš za srpanj ove godine joj je zakazana operacija. Prije toga bila je na fizikalnoj zbog čega joj je prvi put dopuštena odgoda odlaska u zatvor.

– Radi se o rupturi meniskusa i to se ne može operirati na kvalitetan način ako sam u zatvoru – žalila se otprilike Ksenija, dok je sud odredio da ima dva mjeseca kako obavila operaciju i došla na izvršavanje kazne. Vidjet ćemo hoće li Ksenija možda morati na fizikalnu pa tražiti i novu odgodu.

Podsjetimo, Ksenija je osuđena na jedinstvenu zatvorsku kaznu, dok je D. Š. iz Pitomače kažnjen uvjetno jer nije bio osuđivan, a suučesnik K. Š. jest bio poznat pravosuđu pa je i on morao u zatvor, a nepravomoćna kazna bila je dvije godine zatvora. Prvoj žrtvi Katici (93) 10. i 11. listopada 2016. godine uzeli su više od 65.000 eura, koje je štedjela od 1984. godine.

Tijekom suđenja oštećena je kazala kako ju je jedna žena nazvala i predstavila se kao bankarka te da treba popisati serijske brojeve novčanica eura ako ih ima. Potom joj na vrata zvoni žena, a žrtva je pušta u stan i stavlja na stol novčanicu od 500 eura. „Bankarka“ zatim krade 500 eura i bježi. Zatim zove policiju i prijavljuje i potom slijedi šou.

Iduće jutro, prepričava događaj 24sata, koji je pratio suđenje, zove je ženski glas i najavljuje da će doći dva policajca. Potom dolaze dva muškarca „policajca iz Petrove“ i kažu da su došli fotografirati novčanice od 100 eura. Jedan je pošao za njom u spavaću sobu gdje je imala sortirane novčanice eura u vrećici. Muškarac joj je rekao neka ide oprati ruke, a kad je otišla, obojica su „dala petama vjetra“. Drugu su žrtvu Dragicu također nazvali, predstavili se kao policajci koji će doći provjeriti novčanice.

Nakon samo pet minuta pojavio se muškarac, pričala je na sudu, te tražio da mu donese novac. Predala mu je 10.500 eura u apoenima od po 500 eura, da bi je zatim jedan od njih dvaput udario iznad kuka i potom nogom dok je pala.   Taj dan uhićeni su Ksenija te D. Š. kod kojeg su pronašli neke od ukradenih novčanica. Ona je priznala da je „maznula“ 500 eura, no isticala je da s dvojicom muškaraca nema nikakve veze. Naravno, sud joj to nije povjerovao. S obzirom na to da je gotovo devet mjeseci boravila u istražnom zatvoru, jednom kad dođe u zatvor, neće morati na izdržavanje čitave kazne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI