Legendarna Barbi: Cure su osjećaju baš dobro kad je na vratima naša Jovana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mnogo se, s razlogom, piše o novim pojačanjima Podravke Vegete, napadačkoj kvaliteti i pomaku u odnosu na lani, kao i o granitnoj obrani, no možda premalo o još jednom segmentu, a to su vratarke. A upravo su one, posebno Jovana Risović, lani „nosile“ Podravkinu igru kad nije išlo u napadu.

O njima se brine iskusna Barbara Stančin, nekad jedna od najboljih europskih čuvarica mreža. Ističe kako je vrlo zadovoljna smjerom u kojem idu pripreme za nacionalno prvenstvo i Ligu prvakinja.

– Stanje je ok. Imamo dvije standardne vratarke, odličnu Jovanu i Megi (Magdalena Ećimović op.a.) koja je mlada i koja je na dobrom putu da, kad dođe vrijeme, preuzme glavnu ulogu na vratima – navodi Stančin i ističe kako se radi vrlo kvalitetno i vidi novi pomak u odnosu na prošlu sezonu.

Jedino pitanje je ono treće vratarke, koja je neophodna s obzirom na dugu i sadržajnu sezonu i, nedajbože, kakvu neplaniranu ozljedu Risović ili Ećimović.

Jovana Risović i Barbara Stančin

– Pokušali smo dovesti treću opciju, no cure koje su nam bile zanimljive su uglavnom prve vratarke u svojim klubovima i imale su riješene ugovore. Sada kombiniramo 15-godišnju Anu Crnjak i 14-godišnju Niku Galinec – otkriva Barbara i dodaje kako se izmjenjuju tjedan za tjedan te odrađuju treninge i popunjavaju „rupe“ u pripremama.

Navodi kako su i pojačanja u igračkom dijelu sigurno podigla razinu i kvalitetu treninga na višu razinu, pa tako i vratarkama. Tempo i kvaliteta treninga su bolji nego lani, što je, kaže, razumljivo s obzirom na kadar, ali i činjenicu da se postojeći sustav samo nadograđuje.

No, uz igračka pojačanja, možda jedno od najvećih je i potpis ugovora Jovane Risović koja je odlučila ostati u Koprivnici. Odličnu vratarku danas, ističe Stančin, nije lako dobiti, no mnogo je faktora koji na to utječu.

– Uz igračke kvalitete najbitniji je karakter. To je ono što smo tražili, a Jovana se odlično uklopila. Kad je došla nije znala što je očekuje, no brzo se prilagodila, bila je zadovoljna radom i odnosom u klubu, a i klub i igračice su ju odmah prihvatili kako jednu od nas – navodi trenerica golmanica.

Podsjeća kako su se u njeno vrijeme vratari kupovali zadnji, no danas je drukčije i oni najbolji, a vjerujemo da je i naša Jovana među njima, ponekad znače i 50 posto ekipe.

– Ma, jednostavno je, cure se osjećaju baš dobro kad je Jovana na vratima, a to mnogo znači – dovršila je Barbara Stančin.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI