Legendu o Picokima pratilo 8 000 posjetitelja

Središnji događaj Picokijade, kao i svake godine, bio je scenski prikaz Legende o Picokima kojeg je pratilo oko 8 000 posjetitelja. Uoči izvedbe održana je tradicionalna svečana povorka organizatora, pokrovitelja i sudionika scenskog prikaza. Đurokima, članovima povijesne postrojbe đurđevačkih graničara strijelaca pripala je čast da kod samog otvorenja manifestacije na velikoj pozornici Starog grada podignu zastavu Legende o Picokima.

Scenski prikaz režirao je Krešimir Dolenčić prema tekstu Vida Baloga, a za što spektakularniju izvedbu pobrinuli su se članovi brojnih povijesnih postrojbi. I ove godine zahvaljujući preporuci starice da se iz topa ispuca posljednji pijevac, Đurđevčani su nadmudrili i pobijedili Turke predvođene Ulama begom koji su svim snagama opsjedali grad. U ovogodišnjem scenskom prikazu sudjelovalo je oko 300 statista za što su se pobrinule brojne udruge iz cijele županije.

Foto: Đuro Grčić i Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI