Legrađani na susretu evangelika u Mađarskoj

U općini Szepetnek u Mađarskoj prošli petak održan je susret evangelika iz Legrada i Szepetnika. Uime Evangeličke crkvene općine Legrad delegaciju je prevodila svećenica Davorka Horvat, a sudjelovali su članovi pastoralnog vijeća, općinski načelnik Ivan Sabolić i predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić. U sklopu susreta domaćin je predstavio svoju crkvu, pjevački zbor Kiraly i Vilinski vrt mađarskih autohtonih sorti te je otvoreno novouređeno groblje u Szepetneku. Posvetio ga je evangelički biskup u Mađarskoj Janos Szemrei.

– Općine Legrad i Szepetnek potpisale su sporazum o bratimljenju još 2015. godine, a spaja ih hrvatska manjina te zajednička prošlost, s obzirom na to da je Szepetnek u prošlosti bio dio legradskog upravnog područja. Pandemija koronavirusa na više od godinu dana usporila je suradnju, a nove aktivnosti predviđene su za studeni kada bi svoj nastup trebao imati KUD Zrin Legrad – kazali su u Općini Legrad.

Susret je financiran od strane mađarske vlade, preko programa potpore manjinama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI