Legrađani u Zelenoj čistki počistili okoliš

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Članovi brojnih udruga s područja općine Legrad, ove subote uključili su se u veliku akciju čišćenja okoliša.

U akciji Zelena čistka okupilo se 90 volontera koji su se podijelili u dvije skupine. Prva skupina počistila je kanal na izlazu iz Malog Otoka, područje kod Veterinarske ambulante te Halaš Čardu. Druga skupina je obišla područje oko Legrada sve do Velikog Otoka. Udruga žena Legrad uredila je cvjetnjak ispred zgrade Općine, i područje između Općine i Vatrogasnog doma te park, a jedna ekipa počistila je šumu u Kutnjaku. Također u Selnici Podravskoj nisu bili bez posla, a volonteri u Velikom Otoku počistili su područje oko Vatrogasnog doma i šumski predio.

-Ponosni na posao koji smo učinili, zaputili smo se natrag u lovački dom gdje su nam lovci pripremili paprikaš. Udruga žena Legrad sve nas je iznenadila kada se pojavila s rukama punim palačinki. Slatko na kraju dana je uvijek dobrodošlo – rekao je Ivan Sabolić, načelnik općine.

Kako je za pohvalu ova inicijativa mještana, za pokudu je količina otpada koju su volonteri našli u okolišu, a spremnici od 20 metara kubičnih nisu bili dovoljni za sav otpad koji se nalazio u okolišu.

FOTO Općina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI