Leonardo voli loviti štuke i šarane: Najveću štuku nisam imao kako izvagati!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevčanin Leonardo Šibilin ribolovom se bavi od djetinjstva. Govori kako je za tu “zarazu“ kriv njegov djed Ivica koji ga je naučio bacati štap.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak…

– Još kao dijete s djedom sam obilazio jezera u okolici Križevaca i Koprivnice. Svoje prve ribolovne korake napravio sam na malom jezeru Bajer u Križevcima loveći bijelu ribu udicom na plovak – prisjeća se Leonardo. Ovaj 22-godišnjak član je Športsko-ribolovnog kluba Križevci koji gospodari jezerima Ravenska Kapela te Čabraji, na kojima provodi najviše vremena.

– Najviše sam vremena proveo na Čabrajima i Ravenskoj Kapeli. Sviđa mi se što oba jezera obiluju bijelom ribom koju obožavam loviti na feeder ili match štap laganim priborom. Također, plemenitom ribom, ali i grabežljivcima koje najčešće lovim umjetnim mamcima – govori Križevčanin. Leonardo najveću strast gaji prema lovu grabežljivaca varalicama, a prije nekoliko godina uhvatio je ogromnu štuku koju nažalost nije izvagao.

– Bilo je to na starom Bajeru. Ogromna štuka promašila je varalicu mom prijatelju, a zatim sam mu rekao: “Gladna je, sada ću je uloviti“ i tako je bilo. Imala je desetak kilograma, no nažalost nismo imali vagu sa sobom – prisjeća se Leonardo. Omiljena destinacija za štukolov mu je jezero Orešje nedaleko od Zagreba, a ljeti dolazi na Šodericu loviti šarane i štuke.

– Posljednjih nekoliko godina lovim i na moru, a posebno se volim nadmudrivati sa šaranima i amurima – govori ovaj svestrani ribič i dodaje kako je bitno prenijeti znanje na najmlađe.

– Rijetko kada ribu uzimam doma, uglavnom puštam ribe. Ekologija i očuvanje ribljeg fonda su bitni za buduće naraštaje koji će onda moći uživati u ulovima – zaključuje Leonardo. (ds)

FOTO Privatna arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ovo su najbolji županijski blinkeraši!

Posljednje četvrto kolo županijske Spin lige održano je na Šoderici jučer, u nedjelju, a županijski prvak u „spineraju“ je ekipa ŠRK-a Šoderica. Naime, ta ekipa

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI