Leonardo: Za nas Prekodravce ribolov je najbolji odmor za dušu i tijelo

Leonardo Jakupec (22) iz Gotalova od malih je nogu vezan uz ribolov. Zahvaljujući ocu Blaženku već sa šest godina postao je i natjecateljski ribolovac, a život bez odlaska na rijeku Dravu za njega je nezamisliv.

– Za nas Prekodravce ribolov je definitivno najbolji odmor za dušu i tijelo. Drava nam je tako reći pod nosom pa je normalno da čim naučimo hodati s našim očevima idemo i u ribolov. Tako je i meni moj otac usadio veliku ljubav prema ribolovu – priča nam Leonardo Jakupec.

Omiljeno mjesto za ribolov mu je nedaleko od mosta u Botovu, a nijedna „graba“, ističe on, ne može se mjeriti s Dravom.

– Ribolov na Dravi nosi posebnu draž jer se nikad ne zna hoćeš li i što uloviti. Ima dana kad satima možeš čekati i riba jednostavno neće „zagristi“, a onda dođu dani kad svako malo vadiš ulov iz vode – kaže Leonardo Jakupec.

Još uvijek je aktivan i u sportskom ribolovu i neizostavni je član ekipe Sportsko – ribolovnog kluba Šaran iz Gotalova na natjecanjima u lovu ribe udicom na plovak.

-Uskoro će početi nova natjecateljska sezona i nadam se da ću dati svoj doprinos kako bi naša ekipa ostvarila što bolje rezultate – kaže Leonardo Jakupec.

Od kapitalnih ulova na Dravi najdraži mu je bio som težine sedam kilograma. Kao i svaki pravi ribič, kaže Leonardo, ne opterećuje se hoće li ulovi biti pravi kapitalci.

– Kad idem u ribolov, na prvom mi je mjestu odmak od svakodnevice i kao što sam već rekao, da odmorim dušu i tijelo – zaključio je Leonardo Jakupec.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI