Leskov prot: Natjecali se u ribičiji na tradicionalan način

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tradicija se ne smije prekinuti, unatoč izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, to je ukratko bio slogan članova ŠRK-a Smuđ iz Legrada, kada su i ove godine organizirali svoje tradicionalno natjecanja Leskov prot. Natjecanje je tradicionalno u dvostrukom smislu.

Prvo, ono se održava od početka 2000-ih, a drugi razlog, svoju tradicionalnost kup nosi u samom imenu. Naime, Leskov prot nije samo lijepi naziv natjecanja, već i prvo pravilo ovog ribičkog događaja. Naime, svi natjecatelji mogu se koristi isključivo drvenim štapovima, a jedino takve su na raspolaganju imali „naši stari“.

– Natjecalo se 14 ekipa po dva člana, a budući da se ne radi o masovnom druženju, odlučili smo ipak održati naš tradicionalni kup koji inače održavamo uz Dan općine, ali sada su prilike nešto drukčije – rekao je Ivica Lovriša, predsjednik ŠRK-a Smuđ Legrad.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Podravka dva srca, u kojoj su se natjecali Vedran Blažek i Lorena Blažek. Drugo mjesto osvojila je ekipa Ezer meštri, koju su sačinjavali Andrej Horvat i Željko Štirnić-Edo. Treće mjesto osvojili su ribiči iz Štuke Torčec, i to Mario Horvat i Danijel Picer.

– Želio bih zahvaliti svim natjecateljima koji su se kasnije s nama malo i podružili te sponzorima, te se nadam da ćemo se druge godine opet naći na jezeru Šloprog gdje se natjecanje i održava – zaključio je Ivica Lovriša.

FOTO Ivan Herman

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Danas navečer polaganje ribičkog ispita

Hrvatski ribolovni savez organizira polaganje ribičkih ispita. Polaganje će se održati danas 10. lipnja (četvrtak) s početkom u 19 sati u prostorijama Saveza, Hrvatske državnosti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI