LETEĆI NAPASNICI Gospođa Anka: Jastreb nam je odnio sve kokoši, ima ih mnogo i nema tu pomoći

Ankine guske vrlo su, kako kaže, pitome i odazivaju se na njezino dozivanje


Autor: podravski.hr — 15.04.2018. / 15:06 Aktualno

Anka Matišić i Vlado Šoški raščišćavaju ostatke stabla iz nevremena

Anka Matišić i njezin ‘pomagač’ Vlado Šoški iz Peteranca kod Koprivnice raščišćavali su ostatke stabla koje je još lani srušeno u nevremenu. Drvo su najprije vezali ‘gurtnom’ i pospremili u dvorište, te dalje odjurili na druge proljetne poslove.
– Ja i suprug vodimo naše malo imanje koje smo u zadnjih nekoliko godina smanjili jer više sami ne možemo. Djeca idu na posao, a mi sami nismo mogli održavati farmu s 60 krava koliko smo ih imali. Sad imamo samo šest krava, kokoši i guske. Ajde da je mlijeko pošteno plaćeno, možda bi nam se i isplatilo, no s malom otkupnom cijenom mlijeka ne možemo ništa – kazala je Anka.
Kako kaže, na farmi je jako puno posla, a osim krava, imaju i 24 guske.
– Nas je puno u obitelji i volimo guščje meso tako da ih imamo puno, a nekad ih zna biti i do 50. Imali smo i kokoši katice, no gotovo sve nam je odnio jastreb. Budući da smo na kraju sela, tu ih ima puno, a protiv njih nismo mogli – rekla nam je naša sugovornica Anka.
Ankine guske vrlo su, kako kaže, pitome i odazivaju se na njezino dozivanje jer znaju da ih Anka hrani.
– Sve guske su domaće, izlegle su se ovdje na farmi i hranimo ih isključivo domaćom hranom pa smo sigurni da je meso kvalitetno. Imamo i malo jezerce za njih, no moramo ih jako paziti jer ima puno lisica – zaključila je Anka. (sm)
FOTO: NIKOLA WOLF