Ležeći policajci unijeli ‘nemir’ u Đurđevcu: “Neki i dalje prelete prek njih!”

Novi ležeći policajci koji su asfaltirani u ulicama Stjepana Radića u širem središtu Đurđevca te bana Jelačića u kvartu Novo selo, neopreznim vozačima zadaju velike probleme. Prva četiri dana „prepreke“ na ceste nisu bile iscrtane nego su jedino upozorenje bili znakovi pa je bilo dosta vozača koje je novitet na cesti neugodno iznenadio.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Stanovnici dijela Radićeve i Jelačićeve, gdje su asfaltirani ležeći policajci, za razliku od vozača zadovoljni su što su te dionice cesta dobile svojevrsne uspornike.

– Mnogo je neodgovornih vozača koji su kroz našu ulicu znali juriti i sto na sat, pogotovo u kasnim večernjim satima kad je intenzitet prometa slab. Sad više neće moći tako juriti. No, i nakon postavljanja ležećih policajaca dosta vozača doslovno preleti preko „prepreka“ jer se još ne mogu naviknuti da su sad tu uspornici – kažu stanovnici Radićeve.

Bilo je slučajeva, dodaju stanovnici, da su pojedini vozači oštetili podvozje auta, a novi ležeći policajci za pojedine su građane postali i zabava jer snimaju videouratke onih vozača koji nisu uočili znakove pa pod punim gasom prođu preko uspornika.

– Vozači negoduju, ali nitko od onih koji su oštetili aute nije ni pomislio da traži odštetu jer znaju da su sami krivi. Znakovi koji upozoravaju na ograničenje brzine i ležeće policajce uredno su postavljeni i oni su sami krivi što ih nisu poštivali – kažu stanovnici Radićeve.

Želja je stanovnika Radićeve i Jelačićeve da se asfaltiraju još dva ležeća policajca u njihovoj ulici kako bi se promet totalno usporio i zajamčila potrebna sigurnost.

– Još uvijek u našoj ulici ima mjesta na kojima se može „nabiti“ brzina pa se nadamo da će gradski čelnici razmisliti o postavljanju dodatnih uspornika – kažu stanovnici Radiće. U planu je gradske uprave postavljanje ležećih policajaca u ulicama kralja Tomislava kod Kaićeva mosta, Grkinskoj te Basaričekovoj čiji su stanovnici također zatražili asfaltiranje „prepreka“ koje će natjerati vozače da se voze po ograničenjima brzine.

FOTO Đuro Grčić

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI