Liječnici koji su spasili bebicu: Ona bi za osam dana mogla doma!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Miroslav Gjurašin je neurokirurg, kao i Marta Borić Krakar, neuropedijatrica je Vlasta Đuranović, intenzivistica Sandra Kralik, voditeljica Jedinice intenzivne skrbi Ivančica Škarić, a na čelu Goran Roić. Ovo je tim vrhunskih hrvatskih liječnika iz Klaićeve koji je spasio jednomjesečnu bebicu iz Repaša koju je prije dva tjedna izgrizla obiteljska dogo argentina.

O njima piše Goranka Jureško za Jutarnji i dodaje kako su joj rekli da je, unatoč po život teškim ozljedama, induciranoj komi i dvije teške operacije, sada u stanju da kroz osam dana može kući!

– Ugriz je izgledao strašno jer su stradali i glava i mozak. Ozlijeđena je bila i lijeva i desna strana glave. Nismo imali vremena raditi dodatna snimanja jer je bilo jasno da je potrebna hitna operacija – kaže neurokirurginja dr. Marta Borić Krakar za Jutarnji, koja je obavila prvu operaciju, što je trajala više od tri sata.

Ravnatelj Klinike za djecje bolesti Zagreb Goran Roić / CROPIX

Dr. Sandra Kralik koja ju je primila rekla je da je “bebica bila u šoku jer je izgubila puno krvi”.  “Uvijek je sve kompliciranije kad se radi o tako maloj bebi, ali mi smo, srećom, već navikli jer ona i nije najmanje beba koju smo liječili”, dodala je za Jutarnji prim. dr. Ivančica Škarić.

Liječnik dr. Miroslav Gjurašin koji je obavio drugu četverosatnu operaciju naglasio je kako je “operacija trajala dugo jer je najprije operirao jednu pa drugu stranu glave kako postojeće ozljede ne postanu veće, da ne ostanu trajne posljedice”.

Podijelit ćemo i video koji su snimili kolege iz Jutarnjeg, prilog iz Klaićeve s herojima u kutama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI