Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Liječnici specijalisti i dalje će raditi u Križevcima i Đurđevcu

Dobra vijest za stanovnike križevačkog i đurđevačkog kraja stiže iz Županije. Naime, župan Darko Koren i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova – Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije potpisali su sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu.

Za ove usluge ove je godine osigurano više od 700 tisuća kuna.

-Kroz specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu osigurali smo liječnike specijaliste u našim ispostavama u Križevcima i Đurđevcu te mogu reći kako je, prema povratnim informacijama od pacijenata, ova usluga od iznimne važnosti jer ne moraju na određene preglede putovati u Koprivnicu, a time se smanjuje i lista čekanja u koprivničkoj općoj bolnici. Mjeru kontinuirano provodimo već sedam godina, a samo je tijekom prošle godine obavljeno gotovo četiri tisuće pregleda, odnosno oko 30 tisuća od početka djelovanja – kazao je župan.

Građanima Križevaca i okolice dostupne su usluge specijalista psihijatrije, ortopedije, interne medicine, otorinolaringologije i urologije, s time da je ambulanta urologije novost od ove godine. U Đurđevcu su na raspolaganju specijalističke ambulante oftalmologije, interne medicine, opće kirurgije i otorinolaringologije.

-Zahvaljujem Županiji na financijskoj potpori i svim kolegama specijalistima iz OB Koprivnica koji kroz specijalističko-konzilijarnu zaštitu omogućavaju stanovnicima uslugu za koju bi inače trebali putovati u koprivničku bolnicu.  Uvjeren sam kako će urološka ambulanta u Križevcima dodatno poboljšati kvalitetu i dostupnost usluge te kako će se ovaj vrijedan program nastaviti i u narednim godinama – kazao je ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić.

FOTO Kckž

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI