Liječnik s hitne pod nadzorom Komore jer je teško bolesnog pacijenta poslao kući

Podravski list profile

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić zatražio je nadzor Hrvatske liječničke komore o slučaju Dragana Pavlekovića iz Apatovca kod Križevaca, koji je u Podravskom listu ustvrdio kako je doživio ponižavajuće iskustvo na hitnom bolničkom odjelu.

Pavleković, kojemu je dijagnosticiran karcinom bubrega s metastazama, u bolnicu je došao zbog krvave mokraće. Ispričao je kako mu je liječnik kazao da je pun tumora koji se proširio na pluća, mozak, jetru i kožu te da mu on nema što dati.

– Rekao mi je da se vratim kad iskrvarim, a kad sam ga pitao kako ću znati da sam ‘pri kraju’, rekao mi je da će to biti onda kad više neću moći nikamo – ispričao je šokirani Pavleković.

Nakon pregleda, koji je završio oko 1.20 sati, istoga jutra kći ga je odvezla na hitnu u Zagreb, gdje su mu liječnici dijagnosticirali jaku infekciju prostate i dali mu antibiotik.

– U čudu su me gledali kad sam im kazao da su me iz koprivničke hitne poslali doma bez terapije – ustvrdio je Pavleković, kojemu je nakon propisane terapije u Zagrebu krvarenje prestalo.

– Nakon učinjenih izvida i zatraženih očitovanja, uputio sam upit za provođenje nadzora Hrvatske liječničke komore o etičkom i stručnom aspektu postupanja liječnika u slučaju pacijenta – kazao je prošli tjedan ravnatelj Devčić. To sugerira da su u koprivničkoj bolnici nakon interne istrage uočili kontroverze u ponašanju liječnika pri obradi Dragana Pavlekovića te žele da pravorijek o tome iznese strukovna komora.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti