LIJEČNIK U ŽIVOM ZIDU Dejan Kutičić: Moje društvo otišlo je iz zemlje, a ja sam odlučio – ne idem bez borbe

Prvi je progovorio o bonusu koji si je isplatio šef Piškornice, a sad javno traži i ostavku župana Darka Korena


Autor: podravski.hr — 24.11.2017. / 16:21 Aktualno

Ivan Vilibor Sinčić i Dejan Kutičić ispred sjedišta Županije u Koprivnici

Županijski vijećnik Živog zida Dejan Kutičić iskočio je na lokalnu političku scenu u Koprivnici kao jedan od glavnih pokretača smjene Mladena Jozinovića s čela Piškornice. On je prvi progovorio o bonusu koji si je isplatio šef javnog poduzeća, a sad javno traži ostavku župana Darka Korena (Mreža).
Dobio je i veliku pozornost u svojoj stranci, pa su mu u ponedjeljak podršku u Koprivnicu došli dati Ivan Vilibor Sinčić, Ivan Pernar i Branimir Bunjac. Rođen u Bjelovaru i odrastao u Đurđevcu, Kutičić je medicinu završio na Sveučilištu u Osijeku, a potom je dvije i pol godine radio kao liječnik u tvrtki za razminiranje te je bio na terenu u cijeloj zemlji. Potom se zapošljava u bjelovarskoj Općoj bolnici i trenutačno je na specijalizaciji iz neurologije u Zagrebu.
Njegova prva politička aktivnost, veli, dogodila se prije sedam-osam godina, kad je, još kao student, sudjelovao u Facebook prosvjedu koji je Ivan Pernar bio organizirao u Osijeku, protiv visokih kamata u bankama. Potom se posvetio poslu, a ozbiljno je u politiku ušao prije tri godine.
– U jednom trenu shvatio sam da je moje društvo iz Đurđevca i okolice, sve mladi ljudi, otišlo iz Hrvatske, i to jako brzo, u mjesec-dva. Kad bih imao slobodan dan, više nisam imao s kim otići na kavu ili roštilj. Ostao sam sam. Shvatio sam da ću jednog dana morati i ja, ali sam odlučio da neću otići mirno, bez borbe – ispričao je Kutičić.
Na prvim izborima na koje je izašao, uspio je ući u županijski parlament, na zajedničkoj listi Živog zida i Željka Lackovića, ali onog Lackovića, napominje, koji još nije podržavao HDZ.
– Kad sam već ušao u Skupštinu, odlučio sam da neću tamo šutjeti – veli on.
Njegovo pitanje Jozinoviću sa skupštinske govornice 7. studenoga je li si isplatio milijunski bonus pokrenulo je proces koji je doveo do Jozinovićeve smjene. Sada traži Korenov odlazak.
– Nakon što Jozinović nije odgovarao, trebao je župan izaći za govornicu i sam ga pitati je li to točno. A on je samo nešto dobacivao iz klupe i vidno je bio nervozan. Mislim da je znao što bi se moglo dogoditi. Mislim da je i prije znao za Jozinovićev bonus – uvjeren je Kutičić koji dodaje:
– Jozinovića mi je čak malo i žao jer je ispao žrtveno janje. Nisam zadovoljan što u Piškornici i dalje fali više od dva milijuna kuna i što je nagomilano više od 500.000 kubičnih metara smeća čije porijeklo ne znamo. I nisam zadovoljan time što je župan i dalje župan i što se sada pokušava izmigoljiti – reći će on.
Kakve su mu daljnje političke ambicije?
– Htio bih da u politiku uđu ljudi koji stvarno žele nešto promijeniti, jer da je Hrvatska normalna, prosječna zemlja, nikad se ne bih bavio politikom. I vjerujte mi, kad to postanemo, prvi ću izaći iz politike i posvetiti se svojoj struci – zaključio je đurđevački liječnik. (hš)
FOTO: HRVOJE ŠLABEK