LIJEVO-DESNO NIGDJE MOGA STANA Pijani mladić (19) bez vozačke napravio pravi rusvaj na prometnici

U bolnici su mu izuzeti uzorci krvi i urina, a točnu koncentraciju alkoholiziranosti od 1,55 promila potvrdio je nalaz Centra za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu


Autor: podravski.hr — 24.08.2018. / 14:03 Crna kronika

Ilustracija / Mladiću je zabranjena vožnja premda nema vozačku

Milan (19) iz Peteranca pored Koprivnice pijan je skrivio prometnu nesreću zbog koje je osuđen na koprivničkom Prekršajnom sudu. Oko 17 sati na cesti između Šemovaca i Đurđevca u nepreglednom opasnom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja automobila kojim je upravljao, nakon čega je izletio izvan kolnika. Vozio je lijevo-desno cijelom širinom prometnice i sreća da tog časa nitko nije naišao.
Automobilom je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,55 promila, a najprije je prešao na suprotni trak kolnika i vozio se po travnatoj bankini. Zatim se vratio na kolnik i prešao preko cijele širine kolnika te sletio u desni putni jarak, a automobil mu je za kraj udario u metalni nosač prometnog znaka.
U prometnoj nesreći Milan se i lakše ozlijedio, a na automobilu je nastala materijalna šteta. Uza sve, utvrđeno je kako uopće nije ni imao položen vozački ispit.
U bolnici su mu izuzeti uzorci krvi i urina, a točnu koncentraciju alkoholiziranosti od 1,55 promila potvrdio je nalaz Centra za forenzična ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Slučaj je ovih dana rješavao koprivnički Prekršajni sud kojemu su Milana prijavili đurđevački policajci.
Okrivljenik nije se pojavio na zakazanom suđenju sutkinje Đurđice Kenđelić. U njegovoj odsutnosti Milan je osuđen na 20 dana uvjetnog zatvora, mora platiti 2100 kuna kazne i 1300 kuna troškova utvrđivanja i dokazivanja prekršaja. Dok položi vozački ispit, sutkinja je Milanu zabranila vožnju na pola godine. Novčanu kaznu i troškove mora podmiriti u roku od dva mjeseca. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA