Likovna škola: Kroz Ivanovu su školu prošle stotine Podravaca

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Likovni klub Paleta, koji u Domu mladih djeluje dugi niz godina, ove će godine proslaviti 20 godina postojanja. Voditelj Ivan Lovreković odgojio je generacije mladih likovnih umjetnika amatera, a od ove subote počinju upisi u novu školsku godinu.

– Vodim dvije grupe, jednu za odrasle, jednu za djecu i u ovih 20 godina kroz školu su prošle stotine Podravaca koji su odlično prihvatili moj program tako da sam ovakve škole pokrenuo i u okolnim gradovima jer nas je u Koprivnici bilo čak i previše. I sam slikam, i to u suradnji s Draženom Josipom Pavićem, a kada smo krenuli zajedno raditi bili smo prvi takav tandem u svijetu – veli Ivan.

– U jednoj školskoj godini radimo u tri stupnja. U prvome radimo osnove crtanja olovkom, suhim pastelom i tušem. Tu se uče kompozicija, perspektiva i teorije onoliko koliko treba da se učenici mogu snaći u prostoru. Drugi stupanj uključuje slikarske tehnike na bazi vode, uči se o bojama, kombiniranju, miješanju i nijansiranju. Nakon toga krećemo s konkretnim temama koje se najčešće provlače kroz slikarstvo. To su pejzaži, mrtva priroda, portreti i slično. Treći stupanj su uljane boje na platnu i staklu koje su obično polaznicima najzanimljivije, a ulje na staklu karakteristična je za naivnu umjetnost pa je to jedan moj ‘obol’ našoj domaćoj slikarskoj tradiciji – veli Lovreković.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI