Limitator: A vama koji čitate samo naslove, vama…

Piše: Vladek Antolaš Mastermind

Godina gospodnja 2021. na izdisaju  Još par dana i ode u ropotarnicu povijesti. Sad malo pogledam u retrovizor da vidim smisao našeg druženja kroz moje kolumne. Uglavnom sam pisal sve i svakaj, smisleno ili pak lupal ko rasprti oblok. Bilo je tu suza za Cokija, bilo je politike i izbora, bilo je nogometa i turizma, korone i idiota, alkoholizma i komunalnih tema.

Svaki tjedan tekst jedan. I mic po mic, dosmicali smo se do finala godine ove.

Ove moje kolumne su kao orijentirane na Đurđevac, no teme nekad i pobegnu van okvira grada, al opet nekak je vezano na nas jer smo svi u istom loncu.

Kaj se tiče Đurđevca, i ove godine kolega Dinko valjda je sve grabe naslikal po cesti, ali i sve događaje popratil detaljno kak struka nalaže, a kolega Gave sve saobraćajke i mrtvike. A neko i to mora, zato im čestitam na upornosti i radu jer donose praktički uživo događaje koji nas ipak zanimaju. Pozdrav i Đuri, nekaj se i on nafotkal.

Ja, eto, nisam novinar, mada me „tuku“ ko da jesam, meni bitno da moje kolumne izazovu reakciju i potiču na razmišljanje o temama koje nas muče, nekad možda samo na rubu pameti, ali nas muče. Fala na pozitivnim porukama podrške i fala na kletvama koje mi uputite u komentare jer tak znam da sam živ i da vredi truda svako ovo slovo.

Mnogi naravno ne budu došli do ovog dijela teksta jer čitaju samo naslove, a baš njima su i naslovi namijenjeni da se zabave, a zabave i nas dok lupaju i prazno.

Kaj bude na godinu, to ne zna ni vidoviti Milan.

Božić i Novo leto idu i ne kane zakesniti, nose nam radost, trenutke mira, blagostanja, no zapamtite nekoliko stvari i mojih savjeta.

Najte preterivati u usisavanju i glancanju hiže i ganjka jer vam ne dolazi sanitarni inspektor nego mali Isusek.

Najte spitavati za poklone pod borom jer neje vaš rođendan, nego Isusekov.

Ako se potrefilo da vam je rođendan na Badnjak, onda super jer feštu morete obaviti na kruvu i vodi (rođeno za Novograce).

Bor najbolje da je fkrađen ako kak more, jer to vam je isto ko i flanci, ako su fkrađeni, dulje duraju. Navodno fkrađeni bor se brzo ne osipa.

Kuhače i zdelke od kreme za kolače u doba pandemije ližite sami, nikako dodavati zdelku u krug.

Nemojte odmatati zelje z sarme jer to neje više onda sarma nego čufti. Zna se da se mora pojesti celi cocel.

Za mačka napravite posebnoga bora v ganjku da more skidati kuglice do mile volje, tak da nejde na centralni bor kvara delat.

Ribe na Badnjak prvo donesite doma, a onda v birtiju jer ima šanse, ako bu zima, da vam se i žive ribe smrznu v bunkeru pred birtijom.

Za silvestrovo vam ne vredi crveni nos od pijače isto ko da ste oblekli crvene gače. Crleno mora biti nekaj od veša ili barem štomfe.

Svi koji idu k meši jedamput na leto, za polnočku, daju obavezno paperne novce  milodara, ak me razmete, i to duplo. Takovi da imaju obzira i puste naprv ove koji stalnon v cirkvu gaze, a ne da zaštopaju reda dok se ide pričeščat.

Novoga župnika dok ide z križicom najte mam lagati kak ste baš vi z Racom bili predobri i kak je Rac bil najbolji do sad te da se baš vas sve pita v župi. Dajte mu šansu da se dokaže. Novi je i naš.

Svima mojim čitateljima sretan Božić i nova godina od srca, a vama koji čitate samo naslove vama sretan Uskrs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI