Living streets: Roštilj, piće, glazba, igre i radna akcija susjeda

Aktivnosti u sklopu projekta Living streets u Križevcima se nastavljaju pa je tako održano otvorenje u kvartu Autobusni koji čini ulica Petra Zrinskog i veći dio ulice Matije Gupca, dok će se radne akcije u ovom kvartu održati ove subote.

Stanarima je dostavljen betonski roštilj, trampolin, suncobran, klupe i drveni stol koji će urediti na radnim akcijama. Glazbeni ugođaj je ponovno donijela solarna energija, odnosno KLIKov solar koji je osigurao struju za poznatu DJ stanicu. Stanari su uz roštilj, piće i glazbu imali malu radnu akciju tijekom koje su sami postavili novi trampolin koji su zatim isprobali i dobro se zabavili. Dodatno veselje donijele su igre “školice” na nogostupu, crtanje kredama i igranje igre “križić-kružić”. 

U aktivnostima i druženju sudjelovale su sve generacije, a najmlađi među njima bio je tromjesečni Fran kojem je ovo bilo prvo kvartovsko druženje te su za njega bile pripremljene šuškalice od boce i riže te slikovnica o Gradu Križevcima. Nakon ručka razgovaralo se o energiji, uključivanju građana i važnosti povezivanja stanara, sadnji drveća, obnovi starih klupa te dogovor oko potrebnog materijala i alata za provedbu radne akcije. Usprkos vrućini, druženje je potrajalo uz pripremljen ručak, piće i brojne zanimljive igre za sve generacije. 

Sljedeći kvart u kojem će se održati otvorenje je kvart Radić i to 10. srpnja, a do tada će se održati radne akcije u prva dva kvarta, Domu zdravlja i Autobusnom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI