Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljiljana ljuta na koprivničkog ginekologa: “Zbog njega sam pobacila!”

Ljiljana Oršoš (29) iz Botinovca, naselja na području općine Koprivnički Ivanec, nedavno je imala spontani pobačaj, a za neželjeni gubitak trudnoće odgovornim smatra svog sad već bivšeg ginekologa dr. Rabie Odeha.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prije godinu dana zbog novčanih dugova, priča Ljiljana, morala je „odležati“ kaznu u zatvoru u Požegi jer nije imala novca da podmiri nastali dug. Po povratku iz Požege prema njenim tvrdnjama krenuli su problem s ponovnim upisom kod ginekologa dr. Rabie Odeha.

– Kad sam otišla u Požegu, automatizmom su moji zdravstveni kartoni, pa tako i ginekološki, prebačeni kod tamošnjih liječnika. Naklon što sam odslužila kaznu, moja obiteljska liječnica tu u Koprivnici bez ikakvog pogovora vratila je zdravstveni karton kod sebe, no dr. Odeh me nije htio ponovno upisati kao svoju pacijenticu. Možda to nije htio učiniti zato što sam Romkinja i što sam bila u zatvoru – priča nam Ljiljana Oršoš.

Pokušala je, dodaje ona, upisati se kod jednog od ostalih ginekologa u koprivničkom Domu zdravlja, ali ni oni nisu pokazali razumijevanje za nju. U međuvremenu je Ljiljana ostala trudna, a kako nije mogla na ginekološki pregled jer više nema svog ginekologa, nitko je nije upozorio da je njena trudnoća rizična.

– U trećem mjesecu trudnoće sam počela krvariti i odmah sam otišla u bolnicu. Tamo je utvrđeno da sam imala spontani pobačaj, a ginekolog koji me primio otvoreno mi je rekao da do pobačaja ne bi došlo da sam bila na pregledu i dobila terapiju za očuvanje trudnoće. Zbog toga smatram da je dr. Odeh odgovoran za spontani pobačaj jer me nije htio ponovno uzeti za svoju pacijenticu. Imam petero djece i dr. Odeh mi je prije stalno govorio da se štitim od trudnoće, iako nije njegova briga koliko ću djece roditi. Zajedno sa suprugom razmišljam i da pokrenem tužbu protiv njega jer me i dalje ne želi primiti za pacijenticu. Sad zbog toga ne mogu dobiti antibiotike koje bih trebala piti nakon spontanog pobačaja – kaže Ljiljana Oršoš.

Prozvani dr. Rabie Odeh tvrdi da Ljiljanu Oršoš nije htio ponovno upisati kao pacijenticu zbog njenog ponašanja.

– Ona je problematičan pacijent od prvog dana i stalno mi je stvarala neugodnosti pa nakon što se vratila iz Požege, odlučio sam da je neću upisati kao pacijenticu. U našem Domu zdravlja ima drugih ginekologa i mogla se komotno upisati kod njih. Isto tako, ako je smatrala da joj je trudnoća rizična, mogla je bez problema obaviti pregled u bolnici. Njene optužbe nemaju smisla. To što je Romkinja isto nema nikakve veze s mojom odlukom jer za razliku od ostalih kolega ginekologa, definitivno i uvjerljivo imam najviše pacijentica romske nacionalne manjine – zaključio je dr. Rabie Odeh.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI