FILIPINI: FOTOGRAFIJE S VJENČANJA / Ljubav putem ‘fejsa’: navečer se upoznali, a već sutradan – oženili!

Tijekom života nije imao previše sreće s našim djevojkama, pa ju je odlučio potražiti na drugom kraju svijeta


Autor: podravski.hr — 28.11.2017. / 11:19 Stil

Marijan s novopečenom suprugom Grace Manalo Vrbančić (Foto: Facebook)

Marijan Vrbančić iz Žibrinovca kod Križevaca otišao je u 10.000 kilometara daleku Manilu, glavni grad Filipina, kako bi se oženio.
Prije godinu dana upoznao je svoju Grace s kojom se cijelo to vrijeme dopisivao putem društvenih mreža i shvatio da je ona žena njegova života. S prijeđenih 50 godina Marijan je za mnoge, uključujući i njegovu majku Šteficu, bio već ‘stari dečko’.
Marijan je tako prije otprilike mjesec dana sjeo u avion i otišao po svoju dragu.

Upravo vjenčani – pozdrav s dalekih Filipina (Foto: Facebook)

– Kada smo došli, tu večer smo se upoznali, a sljedećeg dana bilo je vjenčanje. Znači, gotovo do prije samog vjenčanja nismo se uživo vidjeli, ali to nije bio problem – objasnio je Marijan Vrbančić.
Dodao je kako su oboje kroz dotadašnje razgovore shvatili da su jedno za drugo. Kod Grace mu se najviše sviđa, kaže, što cijeni vrijednosti obitelji i braka.
– Nije poput naših žena koje bi punicu izbacile na cestu ili samo prigovaraju mužu i očekuju sve na dlanu. Inače su Filipinke puno pažljivije u ophođenju – kazao je M. Vrbančić.

Marijanova filipinska obitelj (u pozadini sa svojom Grace)

Tijekom života nije imao previše sreće s Prigorkama, odnosno Hrvaticama. Upravo stoga odlučio je potražiti sreću na drugom kraju svijeta. I nije požalio.
– Grace će se preseliti u Žibrinovec kroz dva mjeseca kada joj srede papire jer mora promijeniti prezime. I onda ćemo početi život – uzbuđeno je zaključio.
Zbog njega je najviše sretna majka. Kaže kako će joj biti drago dobiti snahu u kuću. No, odmah potom sjetila se kako će je morati naučiti peći štrukle.
– U Filipinima imaju dosta drugačiju kuhinju od nas – kroz smijeh je rekao Marijan Vrbančić aludirajući na njihovo poznato jelo balut. Riječ je o napola razvijenom zametku patke u jajetu koji se zajedno s ostatkom sadržaja jaja konzumira sirov.
– Vjerujem da će Grace naučiti spremati naša jela – zaključio je. (go)

Na svadbenom slavlju

FOTO: PRIVATNI ALBUM