LJUBAV PREMA VODI Luka i Vedran: Moderne stvari nama nisu prioritet, samo nam dajte štap i mi smo mirni

Uspjeli smo ovdje primiti jednu ploticu, sad se selimo na drugu poziciju jer ovdje nište ne grize – objasnio je Luka Đelekovčan


Autor: podravski.hr — 01.12.2018. / 10:09 Stil

Luka i Vedran bili su zadovoljni ulovom na Staroj Šoderici

Dok većina njihovih vršnjaka preferira boravak u zatvorenom, Vedran Šimunić i njegov prijatelj Luka Đelekovčan slobodne trenutke rado provode u prirodi, posebice u ribolovu.

U ribolov su se, kažu, zaljubili jer su cijelo djetinjstvo provodili pokraj vode, posebice na Staroj Šoderici. No, ljubav prema ribolovu kod njih je i nasljedna, posebice kod Vedrana jer su njegov djed i otac također ribiči.

Iako vrlo mladi, jer je Vedran tek krenuo u srednju školu, dok je Luka mlađi dvije godine, ova dva dječaka vrlo su spretni ribolovci te su u samo petnaest minuta boravka na vodi uspjeli „primiti ribu“. Vedran, ipak nešto stariji, sakupio je nešto više ribičkih vještina, ali niti Luka ne zaostaje za njim.

Zatekli smo ih na rijeci Dravi, gdje su se upravo spremili promijeniti poziciju.

Zaljubili su se u ribolov i često dane provode uz vodu

– Uspjeli smo ovdje primiti jednu ploticu, sad se selimo na drugu poziciju jer ovdje nište ne grize – objasnio je Luka Đelekovčan.

Ova dva člana SRK-a Amur Drnje – Botovo aktivni su članovi društva te sudjeluju na raznim natjecanjima. Iza Vedrana je i nekoliko lijepih uspjeha. Naime, on je kao član ekipe osvojio županijsko prvenstvo u ribolovu udicom na plovak, kao i prvenstvo Zajednice ribolovnih klubova Koprivnice te je sudjelovao na državnoj smotri kadeta. Uz sve to i ovakva dva ribiča, drnjanski ribolovni klub ne mora se brinuti o svojoj budućnosti. U klubu se nadaju da će i drugi poći stopama Luke i  Vedrana te se posvetiti boravku u prirodi i ribolovu. (md)