LJUBIMAC NAVIJAČA Kako je bivši Slavenaš postao otočka senzacija i Gerrardov čovjek odluke

Nikola Katić ostvario je transfer snova, za sebe, ali i za koprivničkog prvoligaša.


Autor: podravski.hr — 05.08.2018. / 10:20 Sport

Nikola Katić, dojučerašnji igrač Slaven Belupa i jedini igrač koprivničkog prvoligaša koji je ikada nastupio za hrvatsku A selekciju preporodio se u svojem novom klubu, slavnom Rangersu iz Glasgowa. U utakmici pretkola UEFA-ine lige na Ibroxu postigao je svoj treći gol u dresu svojeg novog kluba. Nakon odrađenih priprema Katić je postao neizostavna karika trenera, legendarnog engleskog nogometaša i kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda.

 

Navijači ga već obožavaju/Glasgow Rangers

 

– Sa Stevenom Gerradom stvarno je velik užitak raditi. Vidi se da je do jučer igrao nogomet, razumije sve potrebe igrača. Stalno nam je tu na raspolaganju. Toliko toga je napravio u nogometnoj karijeri, a opet je tako jednostavan – otkrio nam je detalj iz svlačionice i treninga Nikola Katić kojeg su škotski mediji počeli vrlo ozbiljno shvaćati, a vrlo brzo je stekao i simpatije navijača slavnog škotskog kluba. Profili Nikole Katića na društvenim mrežama prepuni su hvale bivšem stoperu Slavena. Među mnogima počesto se može čuti kako je Katić prvo dobro što se Rangersu dogodilo nakon što je naš Dado Pršo prekinuo karijeru. Poznatom je hrvatskom reprezentativcu Rangers je Prši bio, podsjetimo posljednji klub za kojeg je igrao. U Rangersu je kratko vrijeme igrao i Niko Kranjčar.

 

 

Iskreno ne zamaram se previše sa tim komentarima, te utakmice na kojima sam postigao gol već su prošlost. Pritisak je velik. Ako iduću odigram loše nitko se neće sjećati dobrih igara. Zbog toga svaki dan naporan rad i dokazivanje iz treninga u trening – rekao je Nikola Katić koji i dalje na stranici svojeg facebook profila s ponosom ima sliku u dresu Slaven Belupa.

– Slaven pratim redovno te klubu i svojim bivšim suigračima želim sreću u narednim izazovima. Pozdravio bih najviše suigrače Musu i Vidovića koji su mi ostali i dobri prijatelji – rekao nam je Nikola Katić, ekskluzivno iz škotskog Glasgowa.

Katić je, to svakako treba ponovno spomenuti, jedini igrač koprivničkog Slaven Belupa koji je odjenuo dres Vatrenih i nastupio na reprezentativnoj turneji u Sjedinjenim Američkim Državama gdje je sudjelovao u pobjedi protiv Meksika 1:0. Nekoliko mjeseci kasnije, možda baš i zahvaljujući nastupu na toj utakmici, ali i odličnoj sezonu u našem Slaven Belupu, Nikola Katić ostvario je transfer snova, za sebe, ali i za koprivničkog prvoligaša. Potpisao je za jedan od najpoznatijih i najstarijih klubova u Europi, škotski Glasgow Rangers. (ke)

Foto: Glasgow Rangers