Ljubiša: U kukuruz su mi podmetnuli metalnu šipku, a nisam se s nikim posvadio

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Šteta na kombajnu oko šest tisuća kuna posljedica je onog što je netko zamišljao kao neslanu šalu ili možda neku vrstu odmazde.

Žrtva je Ljubiša Grubačević, poljoprivrednik iz mjesta Male Rijeke nedaleko od Ludbrega. Njemu je netko u polje kukuruza postavio željeznu šipku, koja je nažalost našla put do mehanizma njegova kombajna. Kako kaže, Ljubiša je čitao o ovakvim slučajevima, ali svaki put bi, barem dosad, pomislio: Hvala Bogu da ovakvih ljudi nema u našem kraju. Ipak, njegov optimizam urušen je prošle subote kada je metalnu zamku pronašao u svom polju.

– Osim što ne mogu pojmiti da bi uopće to netko mogao napraviti, još manje mogu pojmiti tako bi netko takvo nešto napravio meni. Nisam baš ni sa kim u zavadi, o „konkurenciji“ se sigurno ne radi jer smo svi koji imamo kombajne u vrlo dobrim, rekao bih i prijateljskim odnosima. Tako mogu izraziti samo čuđenje i razočaranje zbog ovog što se dogodilo – kazao je Ljubiša Grubačević. Iako je isprva izgledalo da su Ljubiša i njegov kombajn imali sreće, nažalost, brzo se ispostavilo drukčije.

– Šipka koja je bila žicom zavezana sa stabljiku kukuruza nije dospjela u  unutrašnjost kombajna gdje bi napravila još veću štetu. Isprva je izgledalo da štete nema, ali kada smo počeli opet kombajnirati, ispostavilo se da ipak nisam te sreće. Iako je šteta mogla biti višestruko viša, ni ovih 800 eura nije mali iznos – naveo je Ljubiša Grubačević, koji je dodao da ga ovaj incident neće obeshrabriti.

– Znam da je ovo bilo ciljano na mene, jer je šipka postavljena na mojem polju i taj koji ju je postavio htio je biti siguran da ću ja naletjeti na nju. No, život ide dalje, raditi se mora, a ja nastavljam s kombajniranjem kukuruza – istaknuo je Ljubiša Grubačević.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI