Ljubomorni Podravec: Ženu tukao i prijetio pištoljem jer mu je odbila dati svoj mobitel

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac (29) iz okolice Ludbrega brutalno je zlostavljao svoju dugogodišnju djevojku s kojom je živio, zbog čega je osuđen na Općinskom sudu u Varaždinu. Prema supruzi 29-godišnji zlotvor zaista je bio brutalan, a povod svemu bila je čista ljubomora.

Nesretnica je nasilje, psihičko i tjelesno, trpjela od kraja srpnja 2018. pa do 7. svibnja prošle godine kada je prijavom policiji okončala svoju muku. Svojoj izvanbračnoj družici 29-godišnjak je učestalo, potaknut ljubomorom, govorio da je kurva i drolja. U nekoliko ju je navrata nakon toga ošamario, grozio joj se da će je upucati u glavu. Prijeteći plinskim pištoljem hvatao ju je za vrat govoreći joj da će je zatući jer mu je odbijala dati svoj mobitel da joj ga pregleda.

Tako ju je, kako navodi presuda Općinskog suda u Varaždinu, krajem srpnja prije dvije godine, uhvatio za vrat i njezinom glavom udario u zid kupaonice nakon čega joj je glavu držao prislonjenu uza zid. Posljednji put, kako bilježi Općinski sud, djevojku je zlostavljao 6. svibnja prošle godine. Ponovno je okidač bila ljubomora, odnosno činjenica da mu supruga nije dala da joj uzme i pregleda mobitel,

No, mobitel joj je svejedno uzeo i to na silu prethodno je ošamarivši. Kako je batine dobila pred svojim petogodišnjim sinom, zbog čega je posebno bila uplašena za svoju sigurnost i sigurnost djeteta, zlostavljača je odlučila napustiti. Sljedećeg je dana, 7. svibnja prošle godine, dok je odlazila od njega pretrpjela još jednu epizodu nasilja. Ovog je puta prijetio da će je zatući i razbiti joj nos.

Nesretna se žena tada zbiljski uplašila za svoj život i kazneno prijavila zlostavljača koji ju je cijelo vrijeme zajedničkog života opsesivno ljubomorno maltretirao i dovodio je često u ponižavajući položaj. Kako se navodi u presudi, premlaćivanjem majke ugrozio je pravilan psihofizički razvoj njezinog djeteta te ga je na taj način i zlostavio.

Unatoč brutalnom nasilju, psihičkom zlostavljanju djeteta i prijetnji smrću, nasilnik neće iza rešetaka, barem ne za sada zato što mu je sutkinja izrečenih devet mjeseci bezuvjetnog zatvora zamijenila za 270 dana društveno korisnog rada. Ako svojom krivnjom u cijelosti ili djelomično ne odradi rad za opće dobro, sud će donijeti odluku o zamjeni kazne zatvorom u cijelosti ili razmjerno neobavljenom radu.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI