Lokalni političar odbio rad za opće dobro iako prima socijalu. Kaže da ne želi biti rob!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Novigrad Podravski provela je prvi krug radova za opće dobro u kojima sudjeluju radno sposobni korisnici socijalne pomoći, a zadatak im je uređivanje javnih površina.

Na poziv koji je Općina prema podacima Centra za socijalnu skrb uputila korisnicima socijalne pomoći sa svog područja odazvali su se svi, osim lokalnog političara Darka Duge, osnivača i šefa Hrvatske stranke reda. U dopisu koji je poslao Općini Duga je naveo kako odbija raditi besplatno te da ima zdravstvenih problema, kućnih obveza i unaprijed dogovorenih poslova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Predsjednik političke stranke čije domaćinstvo dobiva novac od socijalne pomoći trebao bi se odazvati pozivu na rad za opće dobro. Darku Dugi smo poslali dva poziva i on je jedini koji se nije odazvao. Iako on tvrdi da se radi o obračunu s njim, moram naglasiti da smo postupili isto prema svim radno sposobnim korisnicima socijalne pomoći. Da je to tako, potvrđuje i činjenica da ga zasad nećemo prijaviti Centra za socijalnu skrb da je odbio raditi jer bi u tom slučaju izgubio pravo na socijalnu pomoć. Mi ćemo, kad opet krenu radovi za opće dobro, njemu poslati novi poziv – kaže Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski.

Radovi koje obavljaju korisnici socijalne pomoći, dodaje Brljek, nisu fizički naporni, a i radno vrijeme je šest sati dnevno te je radnicima osigurana radna i zaštitna oprema i topli gablec.

– Rad za opće dobro korisnicima socijalne pomoći nudi mogućnost da bez izrabljivanja vrate dio duga društvu koje im pomaže. Zbog situacije s koronavirusom pazili smo da se radovi obavljaju izvan naselja kako bi bilo što manje kontakta s drugim osobama. Svi oni koji su bili uključeni u rad dobro su obavili svoj posao i nitko se nije žalio na bilo što pa ne vidim razlog zbog kojeg bi i dotični Darko Duga izbjegavao svoju obvezu – kaže Zdravko Brljek.

Darko Duga na naš upit o ovom slučaju uporno je tvrdio da nije korisnik socijalne pomoći, iako je prema podacima Centra za socijalnu skrb evidentiran kao korisnik.

– Prvo moram naglasiti da ne želim biti ničiji rob, a to ne bi trebali biti ni korisnici socijalne pomoći i ne smije ih se prisiljavati na takav rad. Ako netko ostane bez posla i primanja, ne znači da mora nešto odrađivati. Ako već odrađuje, onda neka mu se da posao za koji će dobiti plaću – ističe Darko Duga.

Prozivanje načelnika Brljeka smatra čistom zlouporabom položaja i političkim obračunom.

– I bivša i sadašnja vlast stalno se na razne načine pokušava obračunati sa mnom i okaljati mi ugled jer kritiziram njihov rad – zaključio je Darko Duga.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI