Loparić: Nismo imali pritiske zbog plaćanja, svi znaju da neće dobiti novac koji nisu zaradili

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nikome nije svejedno kakav će biti rasplet prvenstva zbog koronavirusa, pa tako ni županijskom jesenskom prvaku Borcu iz Imbriovca. Jedan od utjecajnijih članova uprave jednog od najuspješnijih županijskih klubova Dražen Loparić rekao je kako u klubu nisu za prekid prvenstva u smislu da se poništi prvenstvo, ali nisu ni za to da se prvenstvo pod “mus” nastavlja igranjem u ritmu srijeda – nedjelja.

Dražen Loparić

– Ako se prvenstvo poništi i ne budemo proglašeni prvacima, otići će u vjetar sve dobro što smo ove sezone radili i ostvarili. S druge strane, mi smo prvi, ako se nas proglasi prvacima, što s onima koji bi trebali ispasti. Ni to ne bi bilo dobro – kaže Dražen Loparić. Dodao je i kako je nemoguće da se prvenstvo nastavi odmah, zato što se treba i trenirati. Igrači treniraju kod kuće, a svi su frustrirani jer nitko ništa ne zna.

– Čuo sam se s ljudima u našem nogometu, svi u klubovima imamo studente, zaposlene, tako da stalno igranje srijedom ne bi bilo izvedivo. Godina dana bit će izgubljena. Mi smo prvaci, osvajali smo prvenstva, a ta nam prvenstva osim ugleda nisu donijela toliko koliko nam je donio Kup. Mnogo smo nade polagali u Županijski kup, financijski smo tu znali dobro proći i to nam je i ove sezone bio prioritet. Zanima nas jako što će biti s tim – zapitao se jedan od čelnika i sponzora Borca Dražen Loparić.

Što se igrača tiče, istaknuo je Loparić, svima je jasno kako ne mogu dobiti plaćeno prema dogovoru zato što se ne trenira niti igraju utakmice. Možda su u ovoj situaciji profitirali igrači koji su unaprijed dobili novac za polusezonu, no takvih je malo, tvrdi Loparić, misleći u cijelosti na ligu, a ne na njegov klub gdje su jasno definirani uvjeti isplaćivanja naknada igračima.

– Unaprijed se za polusezonu plaća uglavnom kod realizacije nekih transfera, prelaska iz kluba u klub. Što se naših igrača tiče, nismo imali nikakvih pritisaka, svima je jasno da ne mogu dobiti novac koji nisu zaradili. Sastali smo se 9. ožujka i igračima isplatili putne troškove za pripremno razdoblje, a posljednji put smo se vidjeli 14. ožujka kada smo donijeli odluku da se ne trenira – rekao je Dražen Loparić i dodao da problema imaju i na gubitku su i ostali klubovi.

– Razgovarao sam s Ivom Petričevićem iz Bratstva koji mi je rekao da su oni na ulaznicama izgubili 20.000 kuna s obzirom na klubove koji su trebali igrati u ovo vrijeme u Kunovcu. Igranje srijedom, kako mi je rekao, ni njima nikako ne odgovara – prepričao je Dražen Loparić.

U klubu su, dodaje, stalno na vezi, usko su povezani i reagirat će odmah, krenuti s radom kada za to budu ostvareni uvjeti.

– Razgovarao sam i s predsjednikom Bistrovićem čiji je sin poznati nogometaš Kristijan prije nekoliko dana stigao iz Moskve zato što su kadar CSKA raspustili i nalazi se u propisanoj karanteni – dodao je Loparić.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI