LOPOV SLOMLJENA SRCA ‘Časni sude, kriv sam! Auto sam ukrao da se pomirim sa suprugom’

Tužitelji od Općinskog suda traže da 32-godišnjaka proglase krivim i da ga kazne s šest mjeseci bezuvjetnog zatvora


Autor: podravski.hr — 14.11.2017. / 6:46 Crna kronika

Na autu im je izbušena guma i odvinuti vijci na kotačima

Muškarac (32) iz Koprivnice nedavno je u večernjim satima ukrao renault clio u kojem je vlasnik ostavio ključeve. Automobilom se odvezao do Zagreba i natrag, a sljedećeg se dana sam prijavio policiji. Automobil je neoštećen ostavio parkiran na parkiralištu koprivničkoga Gradskog groblja Pri sv. Duhu.
Policajci su ga nakon toga kazneno prijavili, a ovih su dana koprivnički tužitelji protiv njega podignuli optužnicu na koprivničkom Općinskom sudu. Tereti ga se za kazneno djelo neovlaštene upotrebe tuđeg motornog vozila zbog privremene uporabe. Tužitelji od Općinskog suda traže da 32-godišnjaka proglase krivim i da ga kazne s šest mjeseci bezuvjetnog zatvora.
Tijekom ispitivanja optuženi je muškarac priznao nedjelo. Rekao je da se tog dana posvađao s izvanbračnom suprugom koja živi u Zagrebu i napio.
– Silno sam je želio vidjeti. U dvorištu sam vidio parkirani automobil, a u njemu su bili ključevi. Automobilom sam se odvezao supruzi kako bih je vidio. Sljedećeg dana vratio sam automobil, parkirao sam ga blizu groblja i prijavio se policiji. Žao mi je što sam učinio, no to ne bi bilo tako da se nisam napio i posvađao s izvanbračnom suprugom – skrušeno je priznao i pokajao se optuženi 32-godišnjak.
Bez obzira na priznanje, kradljivcu automobila doista prijeti šest mjeseci iza rešetaka. Riječ je o okorjelom kriminalcu koji je dosad nekoliko puta pravomoćno osuđivan. U zatvoru je proveo godinu i devet mjeseci zbog kaznenih djela obijesne vožnje i nanošenja tjelesne ozljede. Dvaput je osuđivan uvjetnim zatvorom zbog teške krađe i dvaput zbog pokušaja teške krađe. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA