Lopovi siju strah Podravinom: Upadaju u kuće, klijeti, trgovine…

Niz provala zabilježen je u našem kraju proteklog tjedna. Ludbreški su policajci završili kriminalističko istraživanje i uhitili mladića kojeg su zatekli u noći s ponedjeljka na utorak nakon provale u društveni dom u Malom Bukovcu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Visina materijalne štete je nekoliko stotina kuna zbog štete napravljene tijekom provale, a zbog dolaska policije ništa nije ukrađeno. Osim u Malom Bukovcu, u ponedjeljak se dogodila provala i u Hrastovskom. Vlasnici kuće (59) iz Kalničke ulice provaljeno je u obiteljsku kuću iz koje je nestao novac i zlatni nakit. Točna visina materijalne štete bit će kasnije utvrđena, policija traži počinitelja kaznenog djela, a mi smo razgovarali s vlasnicom kuće koja je prijavila krađu, no htjela je ostati anonimna.

Prozor na kip

– Dogodilo se to u ponedjeljak tijekom dana. Suprug i ja bili smo u vinogradu tijekom cijelog dana. Otišli smo oko pola devet i vratili se oko pet popodne. Provalnik je ušao kroz balkon i odvijačem otvorio prozor koji je bio ostavljen ‘na kip’ u spavaćoj sobi i izašao je kroz vrata u dnevnoj sobi – ispričala je vlasnica. Dodala je i kako je upravo ona primijetila da nešto nije u redu upravo zbog vrata u dnevnoj sobi koja su ostala otvorena.

– Kad sam došla kući, ulazna su vrata bila zatvorena i kad sam ušla unutra, primijetila sam otvorena vrata u dnevnoj sobi pa sam ih krenula zatvoriti i onda kad sam se okrenula, vidjela sam sve razbacane stvari i papire po podu. Onda sam shvatila i da su razbacane kutijice od nakita. Osim nakita, ukraden je i novac iz novčanika, a sve je bilo prilično razbacano i po spavaćim sobama na katu – rekla je vlasnica.

Nitko nije ništa primijetio

Kaže kako nitko od susjeda nije primijetio ništa sumnjivo jer ih također nije bilo kod kuće, a kako se kraj njezine kuće s jedne strane nalazi polje kukuruza, a s druge plastenici, dosta je i teško nekog primijetiti. Rekla je i kako ne zna kolika je točno šteta, no kaže kako je zlatnina imala i sentimentalnu vrijednost.

– Bilo je tu i starijeg nakita, još kad su kćeri išle na pričest, a zlatninu i rijetko kupuješ sam, većinom su to bili darovi i naravno da imaju sentimentalnu vrijednost. Sve skupa je neugodna situacija i šok kada vidiš da se netko usudio ući u tvoju kuću i sve pregledavati i kopati po tvojim stvarima. Vidjet ćemo ako policija nešto uspije otkriti iako izgleda kako je nosio rukavice, a možda je i znao da nema nikog doma jer je za to pregledavanje i raskopavanje sigurno trebalo vremena – rekla je na kraju vlasnica.

Provale u virovskom kraju

Osim ludbreškog, i virovski kraj bio je dosta ‘zastupljen’ po pitanju provala. U poslijepodnevnim satima prošle nedjelje, u Ulici Šimuna Pandura u Hampovici, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao nekoliko tisuća kuna. Sljedećeg dana, u ponedjeljak, također u poslijepodnevnim satima, lopovi su se namjerili na još jednu obiteljsku kuću, ovog puta u Virju. Tamo je nakon nasilnog ulaska u kuću također nestalo više tisuća kuna. U utorak je pak u vinogradarskom predjelu nedaleko od Virja otkriveno kako je nepoznati počinitelj iz vikendice ukrao nekoliko tisuća kuna vrijednu motornu pilu. U virovskim provalama nije isključeno da je riječ o istom počinitelju, ili pak grupi počinitelja. Nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna nestao je u srijedu prijepodne iz obiteljske kuće u koju je provaljeno u Kloštru Vojakovačkom. U nedjelju su zabilježene još dvije provale.

Policija traga za lopovima

U Subotici Podravskoj iz klijeti u koju je provaljeno, nestao je televizor i drugi predmeti vrijedni nekoliko stotina kuna, a u Svetom Ivanu Žabnu, točnije njegovu lopovima ‘omiljenom’ Trgu Karla Lukaša, nepoznati je kriminalac provalio u trgovinu mješovite robe iz koje je ukrao duhanske proizvode. Materijalna šteta u toj provali bit će poznata nakon što policiji iz trgovine dostave službeni odštetni zahtjev. No, to nije sve. Iz policije su u subotu izvijestili za još dva slučaja teških krađa. Između 1. kolovoza i prošlog petka u Delovima nepoznati počinitelj je iz kuće otuđio ukrao desetaka tisuća kuna, a između 23. i 24. rujna, u Koprivnici na Radničkoj cesti nepoznati počinitelj je iz građevinskog metalnog kontejnera otuđio razni građevinski alat i druge predmete vrijedne više tisuća kuna. U svim slučajevima policajci su obavili očevide, izuzeli materijalne dokaze koliko su mogli i započeli svoja kriminalistička istraživanja radi što bržeg pronalaska drskih provalnika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI