“Loša” godina: Manje intervencija Peterančana, ali su zato štete od požara ogromne

Podravski list profile

Dobrovoljno vatrogasno društvo Peteranec u subotu je održalo redovnu 128. godišnju skupštinu na kojoj su okupljenim gostima, članovima prijateljskih DVD-ova i ostalih udruga iz općine prezentirali što su radili lanjske godine te iznijeli plan rada za 2020.

– Lani smo imali ukupno sedam požarnih intervencija, od čega po jedan požar štaglja, kuhinje i veliki požar tvornice Eko papir u Goli te četiri požara otvorenog prostora. Uz to, odradili smo 12 ispumpavanja bunara. Iako se radi o padu broja intervencija u odnosu na godinu ranije, moramo zaključiti da je 2019. bila jedna od lošijih upravo zbog štete u ovim požarima – rekao je Damir Jakupec, tajnik DVD-a Peteranec.

Članovi su radili i na uređenju vatrogasnog spremišta i prostorija koje će koristiti u sklopu svog rada, nabavili su nove ormare za vatrogasnu opremu te je četvero članova završlo obuku za helikoptersko desantiranje. Društvo je dobilo i četiri nova vatrogasna dočasnika prve klase, a u tijeku je osposobljavanje članova za čin vatrogasnog dočasnika i ispitanog vatrogasca. Organizirali su nekoliko vježbi te su sudjelovali u velikoj vježbi Podravina 2019. u Legradu.

U ovoj godini plan im je i dalje raditi na održavanju i kupnji opreme, usavršavanju članstva te planiraju kupiti lako vozilo za gašenje šumskih požara. Ove je godine priznanje ‘Uzorni vatrogasac’ dodijeljeno Ivici Androtiću, blagajniku DVD-a Peteranec.

FOTO Sonja Markić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti