KATASTROFA NA DRŽAVNOJ MATURI Ravnateljica: Ovo je nezapamćeno, u tri naša razreda palo po 13 učenika!

Uvjerljivo najlošiji rezultat u županiji ostvarili su učenici Srednje škole Koprivnica


Autor: podravski.hr — 21.07.2013. / 18:41 Aktualno

KOPRIVNICA – Državnu maturu položilo je 95 posto učenika koprivničke Gimnazije Frana Galovića, u Obrtničkoj školi na maturi je prošlo više od 90 posto učenika, a najlošiji rezultat imala je Srednja škola Koprivnica, gdje je maturu položilo tek 74 posto učenika.
– Ovo je dosad nezapamćeni pad na maturama. Radi se o tri razreda u kojima je palo po 12 ili 13 učenika. To su razredi smjera prehrambeni tehničar, poslovna tajnica i medicinski – upozorava Ksenija Ostriž, ravnateljica Srednje škole Koprivnica.
U đurđevačkoj Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva državnu maturu polagala su 52 učenika, a nije prošao samo jedan učenik. U Strukovnoj školi Đurđevac državnu maturu polagalo je 78 učenika, a neprolaznost iznosi 18 posto. Ni križevački maturanti nisu posebno briljirali na državnoj maturi. Učenici koji su inače bili odlikaši u Gospodarskoj školi, na državnoj maturi nisu bili puno bolji od kolega koji su redovito dobivali trojke i četvorke, a neki nisu ni prošli.
Više o (ne)uspjehu naših maturanata na državnoj maturi doznajte sutra u novom broju Malog Podravskog koji predstavlja i naše najuspješnije maturante koji su postigli iznimne rezultate.
Na fotografiji: Đurđevačke gimnazijalke s veseljem su došle po svoje svjedodžbe o položenoj državnoj maturi