Lovci: Dobro bi nam došlo mlado članstvo, starosna dob nam je visoka

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevačko lovačko društvo Sveti Hubert održalo je u petak sjednicu skupštine u hotelu Kalnik te je donijelo plan rada za 2020. godinu.

Na skupštini su bili predstavnici svih lovnih grupa, a kao gosti došli su gradonačelnik Mario Rajn, njegov zamjenik Mario Martinčević i šef gradskog vijeća Marko Katanović.

Lovci iz sv. Huberta u akciji

– Plan rada obuhvaća provođenje zakonskih obveza, suradnju s Hrvatskim lovačkim savezom i Županijskom udrugom lovaca Panonija, te rad u skladu s novim Zakonom o lovstvu, lovočuvarskoj službi, uporabi oružja i naboja, o podrijeklu divljači i njenih dijelova, cjeniku divljači, lovačkim psima, o lovniku i biosigurnosnim mjerama za sprečavanje afričke svinjske kuge i suradnju s jedinicama lokalne uprave – kazao nam je Milan Podhraški, predsjednik društva.

Prema njegovim riječima, financijski plan obuhvaća sve obveze – zakup lovišta VI/101 Križevci, premiju osiguranja štete na motornim vozilima i poljoprivrednim kulturama te sve potrebne nabave, naknade, garancije i drugo.

– Ukupna potrebna sredstva za 2020. godinu iznose oko 620.000 kuna. To je puno novca za 365 lovaca iz deset lovnih grupa – kazao je Podhraški.

Milan Podhraški

Napomenuo je kako Društvu najviše nedostaje povrat dijela lovozakupnine. Prije je dobivalo povrat od 50 posto, a sada samo deset posto.

Gradonačelnik Rajn zahvalio je lovcima na pozivu za skupštinu i istaknuo kako je kako je suradnja dobra. Napomenuo je kako financijski plan i plana rada iziskuju visoke troškove koji padaju na leđa uglavnom siromašnih lovaca, među kojima je mnogo poljoprivrednika i umirovljenika.

– Dobro bi došlo pomlađivanje članstva, jer je prosječna starosna dob lovaca visoka – rekao je Rajn.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI