Lovci: Dobro bi nam došlo mlado članstvo, starosna dob nam je visoka

Podravski list profile

Križevačko lovačko društvo Sveti Hubert održalo je u petak sjednicu skupštine u hotelu Kalnik te je donijelo plan rada za 2020. godinu.

Na skupštini su bili predstavnici svih lovnih grupa, a kao gosti došli su gradonačelnik Mario Rajn, njegov zamjenik Mario Martinčević i šef gradskog vijeća Marko Katanović.

Lovci iz sv. Huberta u akciji

– Plan rada obuhvaća provođenje zakonskih obveza, suradnju s Hrvatskim lovačkim savezom i Županijskom udrugom lovaca Panonija, te rad u skladu s novim Zakonom o lovstvu, lovočuvarskoj službi, uporabi oružja i naboja, o podrijeklu divljači i njenih dijelova, cjeniku divljači, lovačkim psima, o lovniku i biosigurnosnim mjerama za sprečavanje afričke svinjske kuge i suradnju s jedinicama lokalne uprave – kazao nam je Milan Podhraški, predsjednik društva.

Prema njegovim riječima, financijski plan obuhvaća sve obveze – zakup lovišta VI/101 Križevci, premiju osiguranja štete na motornim vozilima i poljoprivrednim kulturama te sve potrebne nabave, naknade, garancije i drugo.

– Ukupna potrebna sredstva za 2020. godinu iznose oko 620.000 kuna. To je puno novca za 365 lovaca iz deset lovnih grupa – kazao je Podhraški.

Milan Podhraški

Napomenuo je kako Društvu najviše nedostaje povrat dijela lovozakupnine. Prije je dobivalo povrat od 50 posto, a sada samo deset posto.

Gradonačelnik Rajn zahvalio je lovcima na pozivu za skupštinu i istaknuo kako je kako je suradnja dobra. Napomenuo je kako financijski plan i plana rada iziskuju visoke troškove koji padaju na leđa uglavnom siromašnih lovaca, među kojima je mnogo poljoprivrednika i umirovljenika.

– Dobro bi došlo pomlađivanje članstva, jer je prosječna starosna dob lovaca visoka – rekao je Rajn.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI