Lovci iz Kuzminca ugostili Prekodravce: Imali su uspješan lov na nisku divljač

Lovačka udruga Zec iz Kuzminca, naselja na području općine Rasinja, polako privodi kraju lovnu sezonu. U prošlotjednom lovu Kuzminčani su ugostili i članove Lovačke udruge Zec Gola – Gotalovo s kojima redovito surađuju. Lov na nisku divljač bio je uspješan, a ukupno je odstrijeljeno 14 fazana i jedna patka.

– Prekodravci su naši prijatelji i s njima imamo odličnu suradnju. Redovito jedni drugima dolazimo u lovove, a nama je posebno zanimljivo loviti u njihovu lovištu jer je to područje uz rijeku Dravu – kaže Josip Jeren, predsjednik Lovačke udruge Zec iz Kuzminca. 

Ove nedjelje završava lovna sezona na nisku divljač, dok će u veljači Udruga organizirati lovove na predatore. Nakon toga, dodaje Jeren, slijedi prebrojavanje divljači i razne radne akcije.

– Tijekom zimskih mjeseci redovito provodimo i akcije prihrane divljači. Imamo zemljište površine jedan hektar na kojem uzgajamo kukuruz, kao i livadu s koje dobivamo sijeno pa imamo sve što nam treba za kvalitetnu prihranu divljači – kaže Josip Jeren.

U radnim akcijama Kuzimnčani će tijekom ožujka i travnja urediti lovište. Predviđena je obnova svih čeka, kao i hranilišta namijenjenih za divljač.

– Stalno se trudimo poboljšavati uvjete u našem lovištu, a većina članova sudjeluje u radnim akcijama, što je za svaku pohvalu. Nova lovna sezona počinje od 1. svibnja i nadamo se da će se dotad popraviti i epidemiološka situacija kako bismo mogli organizirati veće skupne lovove – zaključio je Josip Jeren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI