Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lovci: Nezadovoljni smo odnosom Županije prema udrugama

Županijska udruga lovaca Panonija održala je godišnju skupštinu, koja je ujedno bila i izborna. Najvažnija odluka skupština je o reizboru dosadašnjeg predsjednika Nevenka Jakopovića, ali i informacija o bankrotu županijskog lovačkog saveza te kako je navedeno lošem odnosu županije prema lovačkim udrugama.  

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik Nevenko Jakopović, a nakon usvajanja poslovnika o radu i izbora radnih tijela, dao je riječ gostima, načelniku Općine Kloštar Podravski Siniši Pavloviću te tajniku Hrvatskog lovačkog saveza Ivici Budoru koji je prenio pozdrave predsjednika Đurđe Dečaka, jer on iz zdravstvenih razloga nije mogao prisustvovati sjednici. Tajnik Budor pohvalio je suradnju Udruge sa Savezom te se osvrnuo na uvijek aktualnu temu vezanu za zajedničku policu osiguranja čiji se produžetak očekuje i nadolazećoj lovnoj godini.

Izvješća predsjednika, izvršnog i nadzornog odbora te stegovnog i arbitražnog suda, kao i financijsko izvješće, jednoglasno su usvojeni. Nevenko Jakopović osvrnuo se na četverogodišnje djelovanje Udruge te zašto jedini u Hrvatskoj nisu mogli dalje nastaviti raditi pod imenom Lovački savez Koprivničko-križevačke županije.

– Savez je po sili zakona s iznosom većim od milijun kuna duga otišao u stečaj zbog šteta u prometu. Time nismo oštetili nijednu fizičku osobu, nego osiguravajuće kuće, sudske vještake i odvjetnike. Udruga Panonija funkcionira kao i ostali županijski savezi, a punopravne i pridružene članice koje su učlanjene isključivo radi ostvarivanja prava pri Hrvatskom lovačkom savezu ni na koji način nisu bile zakinute. Nezadovoljni smo odnosom Županije jer već tri godine lovozakupnici nisu dobili nikakvu pomoć, a kamoli povrat lovozakupnine – istaknuo je Jakopović.

Zaželio je i brz oporavak predsjedniku Dečaku te zahvalio Savezu i njemu što su uspjeli ishoditi zajedničku policu osiguranja i što je darovnim ugovorom Udruga dobila ured, čija je uknjižba prava vlasništva obavljena i plaćen je porez na promet nekretnina. 

– Zahvaljujem na potpori i suradnji svim članovima izvršnog odbora, kao i članovima skupštine na povjerenju svih ovih godina – zaključio je Jakopović.

Nevenko Jakopović

U izbornom dijelu za predsjednika je ponovno izabran Nevenko Jakopović, potpredsjednike Ivica Cvetković i Stjepan Čeredar, a izvršni odbor još čine: Nevenko Jakopović, Vladimir Đurišević, Mladen Kolarek, Nikola Kučeković, Darko Orak, Darko Markač i Nino Treščec. U nadzorni odbor izabrani su: Ivan Blažotinec, Ivan Čupen i Stjepan Šambula, stegovni sud: Berislav Đođ, Zoran Hat i Marijan Horvat te u arbitražni sud: Martin Orak, Dušan Ostoić i Marijan Vlašić.

Jednoglasno su usvojena i tri prijedloga i to odluka o visini članarine za iduću godinu, financijski plan te plan rada Udruge u idućoj godini, a odlučeno je i da će se Županiji uputiti dopis s molbom za pomoć udrugama i povrat lovozakupnine. Članovima skupštine koji su zajedno s Udrugom sudjelovali u prikupljanju donacija za lovce pogođene potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji uručene su zahvalnice Lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije.

Županij: Udruga lovaca treba zauzeti jedinstveni stav vezan za traženje pomoći

U županijskom Odjelu za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu ističu kako je za razvoj i unapređenje lovstva Županija u razdoblju od 2008. do 2019. godine u korist lovoovlaštenika zajedničkih i državnih lovišta isplatila ukupno 6,2 milijuna kuna.

– Sredstva su se sve do 2019. godine raspoređivala lovoovlaštenicima zajedničkih i državnih lovišta na području županije u iznosu od 50 posto uplaćene lovozakupnine. Unazad dvije godine Županija raspisuje natječaj za dodjelu potpora za zaštitna sredstva za sprječavanje šteta od divljači na koji se mogu javiti lovoovlaštenici i poljoprivrednici. Na natječaj se u te dvije godine javilo ukupno deset poljoprivrednika koji su iskoristili ukupno 42.773 kuna. Lani je odjel pripremio izmjene i dopune programa za Županijsku skupštinu kojim bi se sredstva za razvoj i unapređenje lovstva usmjerila Županijskoj udruzi lovaca Panonija za kupnju opreme za streljane. No, to nije imalo podršku Lovačke udruge Srnjak Velika Mučna te županijskih vijećnika ujedno i članova Županijske udruge lovaca Panonija pa je povučeno s dnevnog reda – navode u županijskom odjelu za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu, na čijem je čelu Marijan Štimac.

Županija je, dodaju, oduvijek imala korektan odnos i suradnju s lovcima, ujedno i lovoovlaštenicima zajedničkih i državnih lovišta te smatra da Županijska udruga lovaca Panonija treba zauzeti jedinstveni stav vezan za traženje pomoći i raspored sredstava predviđenih zakonom o lovstvu, kako opet ne bi došlo do osporavanja odluka Županije.

– Županija nije obvezna financirati razvoj i unapređenje lovstva na način da se sredstva raspoređuju Županijskoj udruzi lovaca Panonija ili lovoovlaštenicima zajedničkih i državnih lovišta, već postoji mogućnost raspodjele sredstava proračuna u iznosu od 137.500 kuna, na način da lovoovlaštenici zajedničkih i državnih lovišta sukladno javnom natječaju podnesu zahtjev za deset posto od uplaćene lovozakupnine – zaključili su u županijskom odjelu za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović ovih je dana potpisao ugovor s ministarstvom

Za rekonstrukciju i opremanje igrališta stiže 28.500 eura

NAKON PORAZA OD PICOKA

‘Potres’ u Drnju, Vučeta dobio nogu, znamo tko će ga zamijeniti na Parku prinčeva

I dalje su u tijeku pripreme uoči početka kuglačke sezone

FOTO Graničari svladali križevačku Elektru

TRAJE KRIZA U MIŠKININOJ ULICI

FOTO Galešić poput Kostelića izvozao i ismijao Slavenovu obranu za treći uzastopni poraz Farmaceuta

SVI REZULTATI NA JEDNOM MJESTU

FOTO Rapsodija gostiju u Drnju i Hlebinama, u prekodravskom derbiju palo čak 11 komada

Upišite pojam koji želite pretraživati