General Dečak organizirao veselice za Valentinovo i Novu godinu pa zaradio prijavu. No, prijava je brzo povučena

Prema dvama optužnim prijedlozima, u Vili Garić su bez odobrenja ZAMP-a nastupale glazbene skupine za doček Nove godine 31. prosinca lani i ove godine za Valentinovo 16. veljače


Autor: podravski.hr — 02.10.2018. / 12:52 Aktualno

Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i direktor Vile Garić

Hrvatsko društvo skladatelja u samo mjesec dana podnijelo je putem ZAMP-a pa iznenada povuklo optužni prijedlog protiv čelnika Hrvatskog lovačkog saveza Đure Dečaka i Vile Garić u vlasništvu HLS-a zbog nezakonitog javnog priopćavanja glazbenih djela u tom ugostiteljskom objektu u Podgariću kod Bjelovara.
Prema dvama optužnim prijedlozima, u Vili Garić su bez odobrenja ZAMP-a nastupale glazbene skupine za doček Nove godine 31. prosinca lani i ove godine za Valentinovo 16. veljače. Na Silvestrovo u objektu HLS-a svirala je glazbena skupina Brlić&Ujvari, a za Valentinovo Grupa 044. Obje su tužbe Prekršajnom sudu bile podnijete 7. kolovoza, a već 11. rujna ZAMP je poštom obavijestio Sud da odustaju od tužbe “radi toga što su nakon podnošenja optužnog prijedloga otklonjene štetne posljedice počinjenog prekršaja”. Prekršajnom sudu nije preostalo ništa drugo nego odbaciti optužne prijedloge.
Vilu Garić Hrvatski lovački savez kupio je početkom prošle godine za oko milijun eura s namjerom da se tamo ustanovi centar lovačke edukacije i natjecanja. Formalni vlasnik objekta je poduzeće Vila Garić sa sjedištem u Zagrebu čiji je direktor general Đuro Dečak iz Virovitice, čovjek koji je već 20 godina na čelu Hrvatskog lovačkog saveza.
No, sudeći po lanjskim poslovnim brojkama, Vili Garić baš i ne cvjetaju ruže: poduzeće je ostvarilo mizernih 120.000 kuna prihoda i čak 561.000 kuna gubitka. Osim toga, preneseni gubitak iz prijašnjih godina iznosi 4,6 milijuna kuna. Temeljni kapital pak predstavlja vrijednost podgarićkog objekta koji je procijenjen na oko milijun eura. (rm)

Vila Garić kod Bjelovara u minusu je više od pet milijuna kuna

FOTO: CROPIX