Lovro (13) štedio pa umjesto mobitela kupio magaricu Smokvicu, no to nije sve…

Podravski list profile

Lovro Kišiček, 13-godišnjak iz Ferdinandovca, već u ranom djetinjstvu odlučio se baviti poljoprivredom i to kroz uzgoj magaraca. Prije četiri godine od ušteđevine za prvu pričest kupio je magaricu Smokvicu, a prije mjesec dana njegova “mezimica” opulila je prvo mladunče, Slatkicu.

Novu ušteđevinu Lovro je iskoristio za kupnju još dvije magarice pa trenutno na svom imanju ima četiri grla.

– Želja mi je imati pravu farmu magaraca i neću odustati od tog cilja. Da sam na pravom putu dokaz je i Slatkica koja je prvo mladunče na mojoj budućoj farmi. Idući korak je kupnja magarca kako bih imao vlastito grlo za rasplod – ističe Lovro Kišiček.

Lovro Kišiček, Smokvica i Slatkica

Već je počeo štedjeti novac za magarca, a u tome će mu pomoći i prodaja mlijeka jer je Smokvica sad spremna i za mužnju. Cijena litre magarećeg mlijeka je 200 kuna, a Lovro računa da će uskoro dnevno od Smokvice dobiti oko jednog decilitra.

– Nakon što Slatkica posiše svoj “dio”, naći će se nešto i za prodaju mlijeka. Računam da ću već u proljeće prikupiti novac za magarca, a dotad će i dvije magarice koje sam kupio biti spremne za rasplod – zaključio je Lovro Kišiček.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti