Lucija je najbolja u školi, a stigne i zaraditi džeparac

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Svake godine Grad Ludbreg nagrađuje najuspješnije učenike i učenice, a ove je godine priznanje zaslužila Lucija Ivanuša koja je maturirala u Općoj gimnaziji u Ludbregu. Lucija ima 18 godina i živi u Ludbreškim Vinogradima te je upisala fakultet multimedije na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

Da je nagrada stigla u prave ruke govore mnoga natjecanja i projekti na kojima je Lucija sudjelovala tijekom svog obrazovanja, kao i podatak da je sve razrede prošla s odličnim uspjehom. Tijekom školovanja sudjelovala je na natjecanjima iz povijesti, hrvatskog, engleskog kao i na mnogim interdisciplinarnim natjecanjima.

– Osim županijskih natjecanja iz predmeta, sudjelovala sam na festivalu matematike Varaždinske županije, Statističkoj olimpijadi, međunarodnim natjecanjima ‘Dabar’ , ‘Best in englisch’ i ‘The hour of code’, te na državnom natjecanju i smotri ‘Opisujemo sustave’. Ove godine bila sam i dio tročlane ekipe na natjecanju ‘Ideja godine’ na kojem smo osvojili drugo mjesto svojim izumom stroja za čišćenje oraha, a nagrada je put u Bruxelles za koji se nadam da će se uskoro moći organizirati.

Osim brojnih natjecanja, Lucija je sudjelovala i u nekoliko projekata poput projekata ‘Mirno more’, ‘(Ne)budi mi neprijatelj’, bila je članica debatnog kluba ‘Ludens’ i urednica školskog časopisa koji je osvojio prvo mjesto na županijskoj smotri te je predložen za ‘Državnu smotru’ i ‘Županovu nagradu’. Zbog svega toga dobitnica je i mnogih nagrada.

– Dobitnica sam stipendije Hrvatske školske zaklade, nagrade za izvrsnost Rotary cluba Ludbreg, priznanja gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner… Najdraža mi je pak nagrada u sklopu koje sam dobila tjedan dana jedrenja po našoj obali te sam prošla Brač, Vis, Split, Hvar, Paklene otoke… To je bilo u rujnu prošle godine i išlo je 16 učenika iz različitih škola. Iako se prije nismo znali, stvarno smo se super složili i to putovanje ostalo mi je u sjećanju.

Lucija Ivanuša primila je nagradu grad kao najbolja učenica

Ovu specifičnu školsku godinu Lucija je završila uspješno, položila je sve ispite državne mature na višoj razini i informatiku kao izborni predmet te kao šesta na listi upisala željeni fakultet. Kaže kako joj se online nastava nije previše sviđala i smatra kako je kvalitetnija ona klasična. Kako je sad imala više slobodnog vremena, preko praznika se odlučila zaposliti u jednom ludbreškom kafiću jer kaže kako bi joj inače bilo dosadno. U slobodno vrijeme voli čitati, crtati i slušati glazbu.

U slobodno vrijeme Lucija radi u kafiću

– Izlazim jako rijetko, volim slušati metal i onda nemam baš ni previše sadržaja kod nas. Zato u slobodno vrijeme volim ostati doma, jako puno čitam, najviše horore i znanstvenu fantastiku i volim crtati. Inače volim i putovati i želja mi je jednog dana posjetiti Japan i Južnu Koreju – otkrila nam je za kraj ova mlada i uspješna djevojka. (id)

Foto Ivana Dežić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI