Ludbreg: Amerikanci uspješno učili naše mlade o financijskoj pismenosti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U povodu uspješno provedenog projekta “Financijska pismenost za mlade” prošli su ponedjeljak Razvojnu udrugu Ludbreg posjetili predstavnici Američkog veleposlanstva u Zagrebu, Elise Sunshine Crane, konzulica i druga tajnica Veleposlanstva te Mislav Sučec iz Ureda za odnose s javnošću.

Financijska pismenost za mlade projekt je kojim se potiče razvoj financijske pismenosti kod mladih ljudi. Proveden je u protekloj školskoj godini u suradnji sa srednjoškolskim obrazovnim institucijama iz Republike Hrvatske.

U okviru ovog projekta organizirani su edukativni satovi po modelu neformalnih metoda učenja na kojima su se srednjoškolcima objasnile i približile teme poput štednje, investicija, kredita, isplate plaća, samozapošljavanja, javnih financija, poreza, bankovnih usluga, korištenja platnih kartica, crowdfundinga i dr. Projektnim aktivnostima bilo je obuhvaćeno više od 500 učenika iz desetak srednjih škola. Realizaciju ovog projekta omogućilo je Američko veleposlanstvo u Zagrebu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI