Ludbreg dobiva prostor za 150 mališana koji će tamo ući oko Valentinova

Prije nešto više od mjesec dana u Ludbregu su krenuli radovi na novom dječjem vrtiću koji će se nalaziti na raskrižju ulica Tina Ujevića i Franje Tuđmana i koji bi trebao riješiti velik dio problema roditelja čija su djeca na listama čekanja. Glavni investitor i osnivač je Gordana Trnjak-Vajagić koja je i vlasnica dječjeg vrtića Smjehuljica u Ludbregu i koja nam je rekla više o novom prostoru.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Svaki poslodavac ima misiju i viziju pa tako i mi. Vizija je da pružimo odgoj i obrazovanje sretnog, nesputanog i zadovoljnog djeteta te da se svi dječji kapaciteti razvijaju do maksimuma korištenjem suvremenih metoda te permanentnom edukacijom odgojitelja i stručnog tima. Misija je naše poslanje i smjer u kojem se želimo razvijati te uključuje suradnju svih sudionika, dakle odgojitelja, učitelja, stručnih suradnika, roditelja, lokalne zajednice i svih mještana. Radimo 17 godina i želimo pružiti uslugu više, krenuli smo kao privatni vrtić iz privatne kuće i došli smo do institucije koja je građena po svim pedagoškim standardima. Želimo stvoriti interdisciplinarnu instituciju u kojoj će sva djeca moći učiti i boraviti te želimo pružiti veću uslugu, obogatiti i oplemeniti programe kako bismo našim najmlađim sugrađanima pružili veći standard i kvalitetu usluge te razvili sredinu u kojoj se dijete osjeća sigurno, zadovoljno i voljeno  – rekla nam je Gordana Trnjak-Vajagić.        

Dječji vrtić Smjehuljica trenutno pohađa 110 djece, kao i u svim vrtićima na području grada, i tamo postoje liste čekanja pa je i to jedan od razloga zašto se vlasnica upustila u stvaranje novog vrtića. Sam novi vrtić izgledat će kao lego kockica kako bi i vizualno i estetski zadovoljio dječje potrebe i maštu da se osjećaju ugodno, a osim što će djeca dobiti novi prostor, otvorit će se i nova radna mjesta.

– Znatnije građevinske radove planiramo napraviti do 24. prosinca jer smo tako i ugovorno vezani spram grada te tako imamo i građevinsku dozvolu, a onda će krenuti finiji radovi, prije svega na unutarnjem uređenju. Objekt će moći primiti do 150 djece, jasličku skupinu planiramo ostaviti u sadašnjem prostoru, dok će se ovdje preseliti ostale grupe. Tu će se naravno otvoriti i neka radna mjesta, trenutno je deficit odgojiteljskog kadra, no sada jedna generacija izlazi s fakulteta pa se nadamo da će ti mladi ljudi potraživati radna mjesta – rekla je ravnateljica. 

Na kraju je dodala i kako je u planu cjelokupno uređenje vanjskog prostora koji će sigurno oduševiti i djecu, ali i roditelje.

– S prednje strane imamo u planu postaviti antistresnu podlogu s igralima gdje biamo zastupili sve sportove, a kako ima puno prostora, ostat će tisuću kvadrata travnjaka i tu se planiraju zasaditi voćke i grmoliko bilje da se napravi ekovrt i senzomotorički vrt za djecu s posebnim potrebama te voćnjak. Također, terasa je prilično prostrana i gleda na jug tako da djeca bez obzira na kišu i snijeg mogu biti vani i to je krajnji cilj, da nismo više sputavani prostorom i da možemo sve aktivnosti kroz sva razvojna područja odrađivati na svježem zraku – pojasnila je Gordana Trnjak-Vajagić.  O samim specifikacijama vrtića i korištenim materijalima kao i rokovima porazgovarali smo i s glavnim nadzornim inženjerom nad građevinsko-obrtničkim radovima Krunoslavom Šarićem.

– Radovi su krenuli prije 45 dana i radi se o montažnoj i niskoenergetskoj vrsti gradnje. Ukupna veličina objekta je 550 metara kvadratnih, a investicija iznosi oko 4, 2 milijuna kuna. Objekt bi trebao biti potpuno završen do kraja veljače, no kako se isto tako borimo s trendom rasta cijena i materijala, a upravo i zbog toga smo se odlučili na montažnu izgradnju koja je brža, no suprotno mišljenju, ona je cjenovno jednaka kao i tradicionalna gradnja – rekao je Krunoslav Šarić.

Dodao je i kako će sigurno naići na još izazova zbog loše situacije u građevini, no kako vjeruje da će sve biti ispoštovano i napravljeno u roku, a upravo sada bi se radovi trebali intenzivirati pa se tako ovog tjedna kreće s ugradnjom vanjske stolarije, a onda slijede instalacije i unutarnje uređenje, a usporedno s tim radit će se fasada.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI