Ludbreg: Domu zdravlja ljepši i ugodniji prostori i nova medicinska oprema

Podravski list profile
Sada je konačno uslišena želja korisnika Doma zdravlja te su u tijeku opsežni radovi na objektu, koji će se ovim zahvatom prilagoditi i osobama s invaliditetom

Radovima koji su u tijeku, ali i nabavkom nove medicinske opreme, uvelike će se poboljšati primarna zdravstvena zaštita korisnika ludbreškog Doma zdravlja. Tu spadaju građani grada Ludbrega, ali i okolnih općina koje gravitiraju Ludbregu: Martijanec, Sveti Đurđ, Mali Bukovec i Veliki Bukovec.

Već duže vrijeme u javnom prostoru Ludbrega spominjalo se da je nužno obnoviti ludbreški Dom zdravlja, i što se tiče same građevinske infrastrukture, ali i nabavke opreme.

Sada je konačno uslišena želja korisnika Doma zdravlja te su u tijeku opsežni radovi na objektu, koji će se ovim zahvatom prilagoditi i osobama s invaliditetom, te one teže pokretnim.

Na objektu Doma zdravlja u Ludbregu instalirat će se podizne invalidske platforme, napravit će se adaptacija prilazne rampe, stubišta i ulaza u zgradu, budući da je postojeća rampa prestrma, a ulaz derutan te je otežan pristup pacijentima, a do sada nije bio nije prilagođen potrebama osoba smanjene pokretljivosti.

– Što se tiče nabavke medicinske opreme, opremit će se ordinacije liječnica Martine Marciuš i Sare Bobek. Nabavljeni su aparati za kontinuirano mjerenje tlaka kroz 24 sata (holter RR), spirometri, holteri EKG-a za praćenje kardiovaskularnog rizika, TENS uređaji, EKG-i s kolicima i držačem za kablove, oftalmoskopi, mobilni aparati za davanje kisika na kotačima s bocom kisika sa setom za reanimaciju te defibrilatori – objasnio je Renato Podbojec, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije.

Nabavljena je i prijeko potrebna medicinska oprema za ginekološku ordinaciju i to amnioskop, stolica za ginekološki stol i ginekološki stol za preglede te CTG aparat.

Sve to će biti realizirano u sklopu projekta koji provodi Varaždinska županija kao prijavitelj u suradnji s partnerom, Domom zdravlja Varaždinske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 12,8 milijuna kuna, od čega je 10,9 milijuna kuna bespovratnih sredstva iz EU fonda za regionalni razvoj, dok je 1,9 milijuna kuna izdvojila Varaždinska županija.

Sredstva iz projekta uložena su u nabavu nove, moderne opreme za 50-ak ordinacija liječnika opće i obiteljske medicine, dentalne medicine, ginekologa i pedijatara diljem Varaždinske županije za njihovu edukaciju, kao i u rekonstrukciju te adaptaciju objekata Doma zdravlja Varaždinske županije u kojima se pruža zdravstvena skrb. Projektom je obuhvaćeno više od 108 tisuća korisnika zdravstvene zaštite u šest gradova i 12 općina. – Cilj projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti povećanjem dostupnosti i raznovrsnosti usluga kvalitetne primarne zdravstvene zaštite, smanjenje upućivanja u bolnice i pristupačnost za osobe s invaliditetom – zaključio je Renato Podbojec.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Komunalije će graditi novu zgradu

Đurđevački gradski vijećnici dali su zeleno svjetlo da gradska tvrtka Komunalije, zadužena za distribuciju vode, krene u postupak izgradnje nove poslovne zgrade. U zgradi na

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti